ne želi neymarovu 'desetku'

Objavljeni prvi detalji Messijevog ugovora s PSG-om: kada vidite koliku će godišnju plaću imati, nije ni čudo da je izabrao upravo ovaj bogati klub

06.08.2021 u 21:59

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti, Lionel Messi, od četvrtka više nije igrač Barcelone zbog, kako su u klubu, rekli 'ekonomskih i strukturalnih prepreka'

Messiju je u lipnju istekao prošli ugovor s Barcelonom te je kao slobodan igrač mogao potražiti novi klub, no i njegova želja i želja kluba bile su da ostane u Barceloni u koju je stigao kao 13-godišnji dječak.

Messi je čak pristao i na prepolavljanje svoje plaće te je preostalo još da Barcelona njegov novi ugovor uskladi s pravilnikom o financijskom 'fair playu' La Lige.

Kako Barcelonin dug iznosi više od milijardu eura, pokazalo se nemogućim uskladiti novi Messijev ugovor s pravilnikom La Lige.

I tako je došlo do rastanka igrača s voljenim klubom.

Međutim, čim je vijest ugledala svijetlo dana, na Messijevu su adresu pokucali predstavnici PSG-a. Iako vjerujemo da je kontakata bilo i puno, puno prije.

A kako prenose španjolski, odnosno francuski mediji, Messi je navodno čelnicima pariškog kluba rekao 'da'. Zato su i zakupili Eiffelov toranj, pred kojim bi u utorak 10. kolovoza trebalo biti odrađeno predstavljanje igrača.

Osim toga, polako cure i detalji iz trogodišnjeg ugovora, a prema kojem bi Messi trebao imati plaću od 40 milijuna eura po sezoni.

Navodno je i izabrao da će na dresu nositi broj 19, jer je 'desetka' u Neymarovom vlasništvu.