ŽESTOKE KRITIKE

Objavljen razgovor glavnog i suca u VAR sobi: Savršeno, sudit ću penal za Real

22.01.2024 u 16:14

Bionic
Reading

Ne stišavaju se optužbe na račun suca Francisca Hernandeza Maesa i kolege mu iz VAR sobe, koji su trebali dijeliti pravdu na dvoboju Reala i Almerije. Samo za podsjetnik, Real je gubio 2:0 na poluvremenu, da bi na kraju stigao do pobjede 3:2.

Real Madrid i Almeria odigrali su sjajnu utakmicu s pet golova i nizom prilika, a pobjednički gol domaćin je zabio u devetoj minuti nadoknade. Međutim, nakon utakmice puno je povika na suce i njihove odluke. U naslovnoj ulozi bio je VAR, a gosti su nakon susreta bili ogorčeni suđenjem.

'Odigrali smo sjajnu utakmicu. Međutim, netko je odlučio da ovdje ne možemo pobijediti', rekao je nakon utakmice gostujući igrač Marc Pubill.

Ukratko, nakon što je Real gubio 0:2 na poluvremenu, nakon deset minuta igre u nastavku, Real je smanjio. Brazilac Kaiky je igrao rukom, a sudac Francisco Maeso dosudio jedanaesterac nakon pregleda video snimke.

Gosti su prosvjedovali, ali bez uspjeha. Jude Bellingham je bio siguran. Samo pet minuta kasnije Almeria je zabila i treći gol, no još jednom se uključio VAR i još jednom je spasio domaći sastav. Ovoga puta zbog prekršaja Lopyja protiv Bellinghama.

Real je uspio izjednačiti u 68. minuti golom Viniciusa Juniora. I taj trenutak se provjeravao, činilo se kako je Vinicius zabio rukom, no sudac je pokazao na centar. U 77. minuti još jednom se uključio VAR. Bellingham je zabio za preokret, no Fran Garcia je bio u zaleđu. Osim čelnika i igrača Almerije, suđenje je komentirao i Barcelonin trener Xavi. A da su njihove primjedbe na mjestu, potvrđuje i način komunikacije suca Francisca Hernandesa Maesa s kolegom iz VAR sobe, Alejandrom Hernándezom Hernándezom.

Evo kako su komunicirali prvu spornu situaciju, odnosno Kaikyjevo igranje rukom.

Hernandez: Fran, preporučujem pregled na terenu kako bi mogao procijeniti moguću kaznu igranja rukom defenzivca Almerije. Postavio sam ti visoko da možeš vidjeti situaciju u kontekstu razdvajanja igrača.

Maeso: Savršeno. Igrač Madrida završava i pogađa razdvojenu ruku, a obrambeni igrač Almerije zauzima prostor. Dosudit ću jedanaesterac, bez kartona.

Potencijalni prekršaji dvojice Realovih igrača Joselua i Rüdigera uopće ne spominju, a druga situacija je zabilježena devet minuta kasnije kada su gosti postigli treći gol preko Arribasa za 3:1.

Ipak, ponovo se oglasio VAR pa je glavni sudac nakon pregleda snimke poništio njegov pogodak, a igraču Almerije Lopyju pokazao žuti karton jer je ranije u toku akcije udario Bellinghama.

Hernandez: Fran, dođi vidjeti ovu situaciju zbog mogućeg prekršaja na početku akcije. U redu? Pokazat ću ti trenutak kontakta. Možeš vidjeti da je unutar iste faze napada. Igra se nastavlja i završava pogotkom.

Maeso: Dosudit ću prekršaj za Real, poništiti gol i Almerijinom igraču s brojem šest pokazati žuti karton.

Svega nekoliko minuta kasnije je viđena nova sporna situacija na terenu, a na snimci se ne vidi jasno je li Vinicius kod izjednačujućeg gola igrao rukom ili ramenom.

  • +10
Real Madrid - Almeria Izvor: Profimedia / Autor: Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-a / PA Images / Profimedia

Sudac je prvotno poništio gol, ali je nakon konzultacije s VAR-om promijenio odluku i priznao gol Viniciusa.

Hernandez: Evo, evo, to je to. Daj mi vrati udesno. Zaustavi se na točki dodira. Preporučujem ti pregled na terenu kako bi mogao procijeniti situaciju.

Maeso: Savršeno.

Hernandez: Pogađa ga u desno rame. Fran, pokazat ću ti, u redu? Stavit ćemo super sporo. Pogađa ga u rame.

Maeso: Daj mi kontaktnu točku.

Hernandez: Evo ti.

Maeso: Gol. Bez prekršaja.

Hernandez: To je to.

Maeso: Savršeno. Pogađa loptu ramenom i to je regularan gol. Nema prekršaja. Signalizirat ću pogodak.

Standings provided by Sofascore