slučaj Eric Bledsoe

Obavljena velika razmjena NBA igrača; je li to loša vijest za mladog Hrvata?

08.11.2017 u 11:51

Bionic
Reading

Bivši playmaker Phoenix Sunsa i suigrač našeg reprezentativca Dragana Bendera, 27-godišnji Eric Bledsoe, karijeru će nastaviti u Milwaukee Bucksima, nakon što je dogovorena razmjena u kojoj će put Phoenixa otići 27-godišnji centar Greg Monroe, uz još izbore prve i druge runde na sljedećem NBA draftu.

Bledsoe je prošle godine bio jedan od najboljih igrača Phoenixa s prosjekom od 21,6 koševa, 6,3 asistencija i 4,8 skokova u 66 nastupa. No, nakon uvodna tri poraza u novoj sezoni, Bledsoe je putem društvenih mreža iskazao želju za odlaskom iz kluba pa je 'stavljen na led' i nije odigrao ni sekunde od 21. listopada, kad je uprava kluba smijenila trenera Earla Watsona i na njegovo mjesto postavila dotadašnjeg pomoćnog trenera Kanađanina Jaya Triana.

Bledsoeu je u utorak želja uslišana te će nakon tri sezone provedene u Los Angeles Clippersima i četiri u Phoenixu preseliti u Istočnu konferenciju. S druge strane, Greg Monroe će prvi put zaigrati za momčad iz Zapadne konferencije, nakon što je prvih pet sezona proveo u Detroitu, a prošle dvije u Milwaukeeju. Monroe je do sada odigrao 543 utakmice u osnovnom dijelu NBA sezone s prosjekom od 14 koševa, 8,7 skokova i 2,2 asistencije.

Phoenix je nakon uvodnih 0-3 u sljedećih osam utakmica ostvario polovičan učinak (4-4) i nalazi se na 13. mjestu Zapadne konferencije. Milwaukee je s učinkom 4-6 na 12. mjestu Istočne konferencije.

Monroe bi za svoju novu momčad mogao zaigrati već u noći sa srijede na četvrtak, kad u Phoenixu gostuje Miami. Bledsoe na mogući debi u dresu Bucksa morati pričekati do noći s petka na subotu, kad će Milwaukee gostovati u San Antoniju. 

No, vrijeme će pokazati hoće li dolazak Monroea u Phoenix značiti i manje minuta za 19-godišnjeg Hrvata Dragana Bendera koji u svojoj drugoj NBA sezoni igra u prosjeku 20,8 minuta uz učinak od 4.7 koševa i 4.5 skokova. Iako je Bender visok 216 cm većinu vremena igra na krilnim pozicijama te mu je najjače poruže šut izvana. Za razliku od njega Monroea je krilni centar kojeg trener Sunsa može koristiti i na poziciji 'petice'.

  • +3
Hrvatska košarkaška reprezentacija na Eurobasketu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia