DOGOVOR BANDIĆA I MAMIĆA

O stadionu Maksimir ipak će odlučiti Zagrepčani

07.10.2009 u 20:05

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Mirko Barišić te izvršni dopredsjednik 'modrih' Zdravko Mamić u srijedu su na radnom sastanku u zgradi gradske uprave razgovarali o maksimirskom stadionu

Obje strane su se složile da će se konačna odluka o stadionu - hoće li to biti projekt dovršenja stadiona Maksimir ili gradnja novog na Kajzerici - donijeti do kraja ove godine, a o tome će odlučiti Zagrepčani na referendumu.

Osim o rezultatima i zasad vrlo uspješnoj sezoni Dinama, razgovaralo se i o nastavku kvalitetne suradnje Grada i kluba, a sukladno gradskoj politici pomaganja vrhunskom sportu. Kako se trenutno u Maksimiru dnevno sportom bavi preko 2.000 ljudi, dogovoren je projekt nogomet i atletika na prostoru ŠRC Svetice gdje bi se u dogledno vrijeme izgradilo nekoliko igrališta.

Također, dogovoreno je i otvaranje Fan shopa u centru grada u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, gdje će ljubitelji Dinama moći kupiti njihova razna obilježja, simbole i suvenire.

Potaknuti ekspanzijom huliganstva gradonačelnik je najavio organiziranje Plenuma u Maksimiru, a na koji bi bili pozvani sportaši, navijački klubovi, sociolozi i psiholozi te novinari.

Sastanku su, u ime Grada, uz gradonačelnika i zamjenicu Jelenu Pavičić-Vukičević, prisustvovali i pročelnici gradskih ureda, a u ime NK Dinamo izvršni predsjednik Zdravko Mamić, glavni i sportski direktori Damir Vrbanović i Zoran Mamić, trener Krunoslav Jurčić te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.