POGLEDAJTE GOLOVE

Nula bodova: Salzburg rutinski slomio nezreli Dinamo

23.10.2014 u 23:07

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli doći do željenih bodova u Salzburgu. Nakon početne pobjede nad Astrom na Maksimiru hrvatski prvak i s drugog se gostovanja u nizu vratio neobavljenog posla i sada im slijedi teška bitka za prolazak u drugu fazu natjecanja. U salzburgu su izgubili s 4:2 (2:0) nakon što je gubio 4:0...

Igrači i vodstvo Dinama su nakon poraza kod Celtica sebe i javnost uvjeravali kako su spremni na ozbiljnu europsku borbu. Neki su najavljivali i šest bodova protiv Salzburga, ali te su izjave ispale gotovo smiješne kao one trenera Zorana Mamića koji iz neke druge dimenzije tvrdi da je složio i vodi najbolji Dinamo proteklih desetljeća...

Utakmica u Salzburgu bila je na rubu otkazivanja zbog kiše, ali donešena je odluka da se može igrati i to je bila zapravo najgora vijest za Dinamo večeras. U Glasgowu su prazne mreže izdržali pet minuta, a u Salzburgu punih 12. nakon toga Brazilac Alan lakoćom je zabio kraj Sigalija glavom i najavio da ovo neće biti laka večer za Dinamo.

Hrvatski prvak održavao je terenski egal u početnoj fazi utakmice, a drugačije se priča mogla izvrtjeti da je Soudani iskoristio čisti zicer kada je izišao pred vratara Gulacsija. Ipak, Mađar je nogom obranio veliku priliku Dinama i sačuvao prednost nekadašnjoj momčadi Otta Barića.

Kada je Alan u 45. minuti povisio na 2:0 plavima kao da su sve lađe potonule. Ipak, trener Mamić odlučio je u nastavak krenuti s istim sastavom i uslijedio je brzi nokaut vrlo razigranih Austrijanaca.

Nakon odmora Salzburg nije gubio vrijeme. U prvih sedam minuta zabili su još dva gola i došli na rub plasmana u drugi krug. Takozvano proljeće od kojega je Dinamo ponovno miljama udaljen.

Ramalho je 'prošetao' kroz Dinamovu obranu i lako zabio za 3:0, a odmah zatim Alan je zabio svoj treći gol večeri i otklonio rezultatske dileme ove kišne večeri u Mozartovom gradu.

Na trenutak se činilo da se sprema 'Lyon 2', no Dinamo se nije raspao. Sudac je poništio svakoj momčadi po jedan gol, a zatim su plavi odigrali sjajnu akciju koju je novopečeni makedosnki reprezentativac Arijan Ademi završio udarcem pod gredu za konačnih 4:1.

U završnici je i Eduardo pokazao da može nešto obraniti, te s pet velikih reakcija zaustavio lavinu domaćina. U završnim minutama na teren je utrčao i jedan od brojnih Dinamovih navijača s hrvatskom zastavom, a kada ga je kapetan Šimunić izveo s terena susret se mogao završiti u miru.

U ulasku u sučevu nadoknadu Dinamov Čileanac Henriquez uspio je pobjeći domaćoj obrani i lijepo zabiti prizemnim udarcem u suprotan kut. Tih 4:2 bio je i konačan rezultat u Austriji, a obzirom da je Celtic u Glasgowu protiv Astre slavio sa 2:1 Salzburg i Celtic nakon tri odigrana kola imaju po sedam bodova. Dinamo je na početnih tri, Astra je ispala jer nema niti jedan bod. Za dva tjedna Salzburg dolazi u Zagreb...