KAPETAN TEMIŠVARA

'Nudili su mi novac, ali ne ljudi iz Dinama'

16.12.2009 u 22:10

Bionic
Reading

Dinamo i Temišvar u četvrtak zatvaraju natjecanje u skupini A Lige UEFA. Dinamu su ostale još nade da bi mogao i prezimiti u Europi, ako pobijedi Rumunje i ako Ajax svlada Anderlecht, dok se gostima u ovoj utakmici ne nudi ništa

Na praznom maksimirskom ruglu u četvrtak će od 19 sati utakmicu šestog kola Lige UEFA igrati Dinamo i Temišvar. Hrvatskom prvaku treba pobjeda, ali i uspjeh Ajaxa, želi li ostati u ovom natjecanju i na proljeće. Rumunji su pak bez izgleda, ali sasvim sigurno željet će se iskupiti za sramotu iz prve utakmice, kada su poraženi na svom stadionu.

Osim po uvjerljivoj pobjedi Dinama 3:0, dvoboj iz Rumunjske ostao je zapamćen i po priznanju kapetana rumunjske ekipe da su mu uoči tog dvoboja nudili novac. Čak se otišlo toliko daleko da se sumnjalo i u Dinamo, no Dan Alexa taj je iskaz po dolasku u Zagreb pojasnio. Navodno je trebao skriviti penal za zagrebačku momčad.

'To je istina. Ipak, nikad nisam rekao da iza toga stoji netko iz Dinama. Iznimno cijenim i respektiram zagrebački klub te ne želim da Dinamo bez razloga bude uvučen u ikakve malverzacije. Dinamo s time nema nikakve veze. Novac mi je ponudio jedan bivši rumunjski sudac, a ja sam cijeli slučaj prijavio i Uefi i rumunjskoj policiji. Već sam bio na ispitivanju kod naše policije, a još čekam svoje izlaganje pred Uefom', kazao je Dan Alexa za Sportske novosti.