DOŽIVOTNO U DALLASU?

Nowitzki uzima državljanstvo SAD-a

24.10.2012 u 13:14

Bionic
Reading

Dirk Nowitzki je najavio mogućnost uzimanja američkog državljanstva, no on je već toliko puta svojim djelima potvrdio lojalnost domovini Njemačkoj da se ne očekuju žustre rasprave na tu temu

'Ostanem li i po svršetku igračke karijere raditi za Maverickse, uzimanje američkog državljanstva nameće se samo po sebi kao logična odluka,' izjavio je za Sport Bild najbolji njemački košarkaš Dirk Nowitzki.

O uzimanju američkog državljanstva ponajbolji neamerički košarkaš u povijesti NBA lige razmišlja već izvjesno vrijeme. Otkako se oženio tamnoputom Šveđankom Jessicom Olsson, što je pak posljedično dovelo do planiranja obitelji, 34-godišnji je Nijemac još skloniji toj opciji.

'Ako će naša djeca rasti u SAD-u, daleko će im to biti lakše s američkom putovnicom. No, kako god učinim, sigurno je da se neću odricati njemačke putovnice,' zaključio je trenutačno ozlijeđeni krilni centar prvaka iz pretprošle sezone, koji se oporavlja od artroskopske operacije desnog koljena.

Vlasnik teksaškog kluba Mark Cuban javno je poručio Nowitzkom da će u Mavericksima, što se njega tiče, ostati doživotno.

'Ostane li živjeti u SAD-u, ostatak života može raditi u klubu.'