otkačeni Adams

Novozelađanin oduševio svijet ludim košem kakav se rijetko viđa; podsjetio je na svjetski poznatu sestru kojoj nema premca!

14.02.2020 u 11:09

Bionic
Reading

Na utakmici košarkaške NBA lige između New Orleansa i Oklahoma Cityja slavili su gosti 123:118, a potez večeri izveo je Novozelađanin Steven Adams ludim košem

Na kraju prvog poluvremena centar Oklahoma Cityja Steven Adams dobio je loptu duboko u svojoj polovici terena i odlučio je šutirati jednom rukom kao da dodaje loptu preko cijelog terena. Snažni centar to je izveo tako elegantno i sudeći po usporenoj snimci bio je siguran da će lopta ući u koš što je oduševilo TV komentatore. To je bio ubačaj kakav se rijetko viđa!

Malo tko zna da je Steven Adams kao tinejdžer trenirao bacanje kugle i iz tih dana mu je ostalo uređeno ovakvo izbacivanje s ramena. Uostalom, malo je poznato kako je Stevenova sestra Valerie Adams, dvostruka olimpijska pobjednica i četverostruka svjetska prvakinja u bacanju kugle kojoj posljednjih godina u tom sportu nema premca.

Da je Steven, koji je u ljeto 2015. godine potpisao 4-godišnju ugovor vrijedan 100 milijuna dolara, sve uspio svojom upornošću govori i podatak kako je imao jako teško djetinjstvo na Novom Zelandu. On je najmlađi od 18-ero djece u braku bivšeg britanskog časnika Sydneyja Adamsa i majke Lilike Ngauamo koja je s otoka Tonga u Polineziji.

Nakon što je ubacio ovaj ludi koš s gotovo dvije trećine terena karizmatični Steven, koji slovi kao jedan od rijetkih igrača s kojim se nitko ne želi potući (kažu kako je daleko najsnažniji!), proslavio ga je specifičnim plesom.

Dodajmo kako su u spomenutoj utakmici kod pobjedničke momčadi najbolji strijelci bili Talijan Danilo Gallinari s 29 koševa i Nijemac Dennis Schröder s 22 koša.

Kod domaćina najefikasniji su bili novak Zion Williamson sa 32 koša, te veteran JJ Redick sa 24 koša.