oglasio se španjolac

Novo obraćanje Rafaela Nadala: Ovo je istina...

05.12.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Rafael Nadal vraća se tenisu na Brisbane Internationalu prije mogućeg nastupa na Australian Openu

Rafael Nadal vraća se tenisu na Brisbane Internationalu prije mogućeg nastupa na Australian Openu Na prvom Grand Slamu je prošle godine poražen u drugom kolu, a zatim je ostatak godine proveo izvan tenisa kako bi zaliječio ozljede. Sada je Rafael Nadal otkrio svoje strahove i očekivanja od sebe uoči povratka na teren jer ulazi u 'neistražen teren' u svojoj karijeri.

'Bojao sam se objaviti vijest, jer je na kraju godina bez natjecanja i operacija kuka', rekao je u videu objavljenom na njegovim društvenim mrežama.

'Ali ono što me najviše brine nije kuk, nego sve ostalo. Mislim da sam spreman i vjerujem i nadam se da će stvari ići dobro i da će mi to dati priliku da uživam na terenu. Prošlo je dosta vremena pa se nadam, prije svega, da ću ponovno osjetiti te živce, te iluzije, te strahove, te sumnje', dodao je Nadal.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Pozitivan povratak u Brisbaneu mogao bi dovesti do toga da 22-struki Grand Slam pobjednik otputuje u Melbourne kako bi se natjecao na prvom velikom turniru godine na Australian Openu.

'Od sebe očekujem da ne očekujem ništa. Ovo je istina. Imati sposobnost ne zahtijevati od sebe ono što sam od sebe tražio tijekom cijele svoje karijere. Vjerujem da sam u drugom trenutku, u drugačijoj situaciji i na neistraženom terenu. I sada se stvarno nadam da ću moći to ne učiniti, ne zahtijevati maksimum, prihvatiti da će stvari biti vrlo teške na početku i dati si potrebno vrijeme i oprostiti si ako stvari krenu po zlu na početku, što je vrlo velika mogućnost. Ali znajući da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promijeniti ako zadržim iluziju i radni duh, a tijelo to izdrži.'