čuvena nogometna škola

Novi vrhunski posao Ajaxa; 'proizveli' su igrača na kojem će od Manchester Uniteda inkasirati više od 40 milijuna eura

03.09.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Nizozemski nogometni reprezentativac Donny van de Beek (23) napustio je redove Ajaxa i karijeru će nastaviti u engleskom velikanu Manchesteter Unitedu, objavio je klub s Old Trafforda

Mladi Nizozemac je za 'crvene vragove' potpisao ugovor na pet godina, a prema pisanju 'otočkih' medija transfer je vrijedan 39 milijuna eura, uz pet milijuna eura bonusa.

'Spreman sam za novi izazov u karijeri, a nema većeg standarda od Manchester Uniteda. Svi su mi pričali koliko je sjajna atmosfera na Old Traffordu i jedva čekam to doživjeti', poručio je nizozemski veznjak.

On će doputovati u Englesku nakon što odradi obveze s reprezentacijom Nizozemske i utakmice protiv Poljske i Italije, 4. i 7. rujna u Ligi nacija.

Van de Beek je produkt Ajaxove škole, a u pet sezona provedenih u redovima 'kopljanika' upisao je 175 nastupa, 41 gol i 35 asistencija. Za nizozemsku vrstu je sakupio 10 nastupa.

'Donny ima sve tehničke atribute potrebne za našu momčad. Njegova sposobnost da vidi prostor, vrijeme, pokrete i pročita igru ​​zaista će nadopuniti kvalitete koje imamo u veznom redu,' kazao je menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.