širenje KORONAVIRUSa

Novi udarac za atletiku; odgođena prva tri mitinga Dijamantne lige od kojih dva u Kini

17.03.2020 u 13:50

Bionic
Reading

Prva tri mitinga nove sezone Dijamantne lige, koji su trebali biti održani u Dohi (17. travnja) i Kini (9. i 16. svibnja), odgođeni su zbog globalne prijetnje izazvane pandemijom koronavirusa, objavili su iz krovne organizacije Svjetske atletike (World Athletics) nakon konzultacija s organizacijskim odborima, lokalnim vlastima i ostalim sportskim tijelima.

U Kataru je trenutačno na snazi zabrana ulaska iz mnogobrojnih zemalja, a vlada u Dohi je otkazala sve nacionalne i međunarodne događaje koji su se trebali održati u sljedećih 30 dana.

Iako se broj zaraženih osoba u Kini smanjuje, zbog pandemije koronavirusa pripreme za održavanje mitinga su bile zaustavljene na nekoliko tjedana, a sadašnji problem su zatvorene granice i ograničenje ulaska u Kinu, zbog čega je nemoguće održati međunarodno natjecanje najviše kategorije, kao što je Dijamantna liga.

Prema sadašnjem planu, miting u Šangaju, koji je trebao biti održan 16. svibnja, prebačen je na 13. kolovoza, dok će novi datumi za miting u Dohi i na drugoj lokaciji u Kini biti određeni naknadno. Moguć je i scenarij po kojem bi ta natjecanja bila održana nakon finala Dijamantne lige, kojoj će domaćin biti Zuerich od 9. do 11. rujna, uz uvjet da to globalno stanje dopusti.

Koronavirus epruvete krv Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL