Borimir Perković

Novi trener Osijeka o derbiju protiv Dinama i svom tinejdžeru: Taj frajer će igrati u nedjelju od prve minute!

03.03.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Uoči derbija u 24. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige, u kojem u nedjelju Osijek gostuje kod Dinama (MAXSport, 17:30), medijima se predstavio novi trener kluba s Drave Borimir Perković

Nakon ispadanja iz SuperSport Hrvatskog kupa od Hajduka čelnici Osijeka smijenili su glavnog trenera Renea Pomsa i cijeli stručni stožer.

>> SuperSport Hrvatski nogometni Kup, četvrtfinale, Osijek - Hajduk 1:2, 1.3.2023., video sažetak

Već istog dana za novog trenera imenovan je Borimir Perković kojeg već na prvoj utakmici čeka najteži mogući protivnik jer mora na gostovanje u Maksimir.

Sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević predstavio je novog trenera lijepim riječima:

'Želim Perkoviću puno sreće, njemu i njegovom stožeru. Boru svi jako dobro poznajemo i nema potrebe puno pričati. Što se tiče trenerske karijere, jako uspješna i dobre povratne informacije od ljudi s kojima je radio. O odabiru trenera smo puno razmišljali i tako je odluka došla na Boru Perkovića.'

Novi trener rekao je kako će napraviti sve da momčad – koja se nalazi u teškoj situaciji - izbori mjesto koje vodi u europska natjecanja.

'Želim se zahvaliti svima na ukazanom povjerenju, drago mi je i jako sam sretan što sam postao trener Osijeka. Znam jako dobro u koji klub sam došao i među koje ljude. Jako se veselim svemu onome što me čeka. Izazov je biti trener Osijeka i veselim se tom izazovu, jedva čekam da se upoznam s igračima i da počnemo trenirati. Nadam se da ćemo raditi dobar posao i da ćemo na kraju sezone biti zadovoljni, s pozicijom koja nas vodi u Europu. Stvarno sam izuzetno sretan i ponosan što sam trener Osijeka', kazao je Perković čiji stručni stožer čine Ivo Smoje, Karlo Primorac, Filip Šušnjara i Marin Vučko.

O gostovanju na Maksimiru Perković je kratko rekao:

'U trenerskom poslu nema kalkulacija, trener koji kalkulira, od njega nema ništa. Hrabrost je vrlina i trener treba biti hrabar. Nije me strah, ali sam svjestan u kakvoj je situaciji Osijek sada, a u kakvoj je bio prije dva mjeseca. Po prirodi sam hrabra osoba i uzdam se u svoje sposobnosti. Jedva čekam da vidim svoje igrače i da ih upoznam. Imam sliku, gledao sam Osijek puno utakmica, imama jako dobru sliku, ali drugačije kada ih treniraš, onda upoznaš njihove mane i vrline. Neće mi trebati puno vremena.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Nekoliko riječi novi trener Perković rekao je i o tinejdžeru koji je oduševio na Kup utakmici protiv Hajduka, a to je 16-godišnji Filip Živković. Ustalom, zabio je Hajduku gol te je tako postao najmlađi strijelac toga kluba u povijesti.

'Jeste li vidjeli Živkovića, što je napravio kad je zabio gol Hajduku? Njegov instinkt... Nije išao slaviti gol, nego je išao po loptu, zgrabio ju je. E to je frajer. Taj frajer će igrati u nedjelju od prve minute. A nisam ga još upoznao, ne znam ga. Što se tiče mladih igrača, moram ih upoznati. Mladi igrači će imati moju podršku i dobit će priliku', završio je Perković.