BEZ MILOSTI

Novi šok za Dinamo! Uefa je žestoko kaznila hrvatskog prvaka

20.08.2023 u 08:28

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Uefe je kaznila Dinamo nakon što je u navijačkim neredima 8. kolovoza, na ulicama Atene, ubijen navijač AEK-a

Iako su iz AEK-a tražili najrigorozniju mogući kaznu, odnosno da se Dinamo izbaci iz Europe, Uefa ih nije poslušala, ali je svejedno bila žestoka prema maksimirskom klubu odnosni njegovim navijačima.

'Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, unatoč odluci da se ne osigura njih s kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile', piše u Uefinom obrazloženju.

Tako je Uefa odlučila da Dinamovi navijači neće smjeti prisustvovati gostujućim utakmicama svoga kluba u UEFA-inim klupskim natjecanjima do kraja sezone.

Ali to nije sve…

‘Dok GNK Dinamo i njihovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi spriječili navijače GNK Dinama da putuju, gostujuće momčadi koje putuju u Hrvatsku mogu i dalje dobivati punu kvotu ulaznica, a GNK Dinamo i nadležna javna tijela moraju poduzeti potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača', piše u priopćenju.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +45
AEK - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL