LOVA DO KROVA

Evo koliko je Vida odnio novca Dinamu golom u 100. minuti

20.08.2023 u 07:51

Bionic
Reading

Dinamo je u Ateni u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka odigrao a AEK-om 2-2 što zbog poraza u Zagrebu 1-2 nije bilo dovoljno ua plasman u play-off Lige prvaka. Gol koji je Grke odveo dalje zabio je Domagoj Vida u 100. minuti

Sve do druge minute sučevog dodatka Dinamo je imao rezultat za nastavak puta prema Ligi prvaka, golovima Šutala i Ljubičića vodio je 2-0, kad je uslijedio veliki preokret.

Prvo je domaći kapetan Sergio Araujo smanjio na 2-1, što je utakmicu vodilo u produžetak. No, u desetoj minuti dodatka za domaću je momčad dosuđen kazneni udarac. Livaković je obranio udarac Levija Garcije, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Domagoj Vida i glavom ju poslao u mrežu za konačnih 2-2 i plasman AEK-a u doigravanje za Ligu prvaka.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Domagoj Vida tako je 'osiromašio' bivši klub Dinamo za silnu svotu novca, odnosno najmanje 11,6 milijuna eura.

Naime, da su izdržali do kraja Modri bi zaradili pet milijuna eura za plasman u play-off fazu Lige prvaka, dodatnih 3,6 milijuna eura za plasman u grupnu fazu Europske lige, pa još tri milijuna eura za europski koeficijent (Dinamo je 10. klub u EL-u po desetgodišnjem koeficijentu).

  • +45
AEK - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Treba još pribrojiti i novac od Uefina TV poola, pa 210 tisuća eura za svaki bod u grupnoj fazi Europske lige, zatim i potencijalnu zaradu za prolaz skupine. Naravno, potencijalni sam plasman u Ligu prvaka donio bi u Maksimir puno veći novac.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zanimljivo je da je Domagoj Vida 2012 godine golom u 98. minuti zabio gol za pobjedu Dinama protiv Ludogoreca. Modri su slavili 3-2, što je značilo da Dinamo nastavlja sezonu u Europi. Preko Šerifa i Maribora stigli su Tgrepčani do Lige prvaka i velike zarade.

Jednostavno, Vida ima taj instinkt.