PREPLAVILI LIGU PRVAKA

Novi povijesni uspjeh španjolskog klupskog nogometa!

26.08.2015 u 10:15

Bionic
Reading

Prolaskom Valencije u grupnu fazu Lige prvaka, Španjolska je postala prva zemlja s pet predstavnika u elitnom klupskom nogometnom natjecanju...

Španjolski klubovi dominiraju u Europi posljednjih godina, s dva uzastopna naslova u Ligi prvaka i Europskoj ligi, a ove sezone sve njihove najjače snage bit će koncentrirane u elitnom klupskom nogometnom natjecanju.

Naime, prvi put u povijesti jedna će zemlja imati čak pet predstavnika u Ligi prvaka. Rezultat je to novih pravila Uefe koja i pobjednika Europske lige za nagradu šalju među velikane sljedeće sezone.

Tako su Real, Barcelona i Atletico ušli u Ligu prvaka preko Primere, Valencia u dodatnim kvalifikacijama, a Sevilla kao pobjednik Europske lige. Španjolci su tako još jednom ispisali klupsku nogometnu povijest Europe, a bit će i 'nagazne mine' ždrijeba u petak. Naime, prema novom sustavu rangiranja, samo prvak zemlje Barcelona može biti u prvoj jakosnoj skupini.

U drugoj kao ružan ždrijeb vrebaju Atletico, Real i Valencia, a iz treće će malotko poželjeti dvostrukog osvajače Europske lige, Sevillu.