SIMBOL DOBRE IGRE

Novi Nike Tiempo Legend V kao kombinacija tehnologije i klasike

18.12.2013 u 11:02

Bionic
Reading

U lipnju 1994. dvije su momčadi u Kaliforniji sanjale o pobjedi i osvajanju najvrednijeg trofeja u svojim karijerama, a polovica njih nosila je prve Nikeove kopačke – Nike Tiempo Premier.

Crno-bijele kopačke su izgledale jednostavno i klasično, ali nogometaši koji su ih nosili bili su sve samo ne jednostavni. Oni su predstavljali novu generaciju, kombinirali nogomet s mladošću, brzinom, uzbuđenjem i sjajem koji nosi igra kojoj su zauvijek promenili izgled. Igrači su pokazali veliko povjerenje u novu tvrtku, da bi se u sljedećih dvadeset godina ispostavilo da je taj, pomalo, buntovnički potez iznjedrio neke od najboljih nogometaša koje je svijet ikada vidio. Jedna činjenica će zauvijek ostati nepobitna – sve je počelo sa Tiempom.

Od tada je Tiempo postao nogometna ikona. U to ime, Nike je predstavio Tiempo ’94, kopačke koje nasljeđuju one od kojih je sve započelo. Također, predstavljene su i Tiempo Legend V, kopačke koje su donijele i inovacije na teren.

Obje kopačke potvrdile su koliki značaj ima dizajn u nogometnoj praksi i pokazale su svoj potencijal za promjenu trendova igranja.

TIEMPO '94 – SIMBOL PRKOSA I POBJEDE


Nike Tiempo ’94 predstavlja simbol velikih dostignuća dobre igre u svakodnevnoj upotrebi. Crna prošivena koža na gornjem dijelu i djelovi obloženi mekom kožom, u kontrastu sa bijelim Nike znakom, izravno su inspirirani modelom Tiempo Premier i uvode u nogomet novu dimenziju svevremenske estetike. Veliki jezik na ovom modelu i prošiveni žuti znak na peti također odaju počast nogometnom rođenju kompanije Nike, sa stalnim obraćanjem pažnje na detalje – moćnim izrazom novog nogometnog stave s dozom profinjenog stila.

Oblik i linije kopačke povećavaju komfor i onaj koji ih nosi se izrazito prirodno osjeća dok ih nosi. To je ujedno inovacija u tradicionalnoj izradi i omogućava da budu nošene svakodnevno.

TIEMPO LEGEND V – REVOLUCIJA U KLASIČNOM RUHU

Picque: 'Drag?

Misliš da sam drag?

Mi se nikada nismo susreli na terenu.

Znate li što vam je potrebno, za igrati na položaju braniča u Barceloni?

Zar stvarno mislite da samo napadači osvajaju naslov? Ne ovdje.

I ja sam Tiempo.'


Od 1994. godine nogomet se promijenio. Igra je brža i mnogo dinamičnija, a igrači se neprestano kreću po cijelome terenu. Svjesni te činjenice te uzevši u obzir doprinos igrača poput Carlosa Teveza, Gerarda Piquea, Ronaldinha i ostalih Nike Football je oživio naslijeđe linije Tiempo s ciljem izrade najbolje kožne kopačke.

Dizajn Tiempo Legend V kopački usmjerava se na lagani dodir i pokret. Inovativnim materijalima približava se gornji dio kopačke stopalu i rješava godinama star problem s kožom – povećanje njene težine kad se natopi vodom. Ovakav način izrade imitira sintetiku i napravljen je po istom anatomskom principu kao i revolucinarne Nike Hypervenom, sa željom da se noga što više približi lopti.

Tiempo Legend V je napravljen tako da pruži optimalne rezultate u svim vremenskim uvjetima. Prvi sloj kopačke zaustavlja vlagu i natapanje, a drugi omogućava njeno brzo sušenje. Rezultat su kopačke koje daju samopouzdanje u svim vremenskim uvjetima.

Inspirirani Nike Free tehnologijom, Tiempo Legend V kopačke omogućuju osjećaj veće pokretljivosti i udobnosti tokom cijele utakmice. Tiempo Legend V je precizan proizvod koji je nastao pod uticajem moderne tehnologije, a naglašavajući istovremeno klasičan izgled i prepoznatljivost tvrtke Nike.

Tiempo Premier