NIKAD KRAJA

Novi ispadi; zločesti dečko svjetskog tenisa sve bliže suspenziji

14.10.2015 u 15:48

Bionic
Reading

Zločesti dečko svjetskog tenisa Nick Kyrgios dobio je novu kaznu zbog svojih komentara za vrijeme meča prvog kola na Mastersu u Šangaju

Australac je u prvoj rundi svladao Austrijanca Andreasa Haidera-Maurera 6-3, 6-2, ali je tko zna koji put razočarao fanove svojim ponašanjem i dugim jezikom.

Turnir je nazvao cirkusom, uvjete na njemu ludim, žalio se na dodavače loptica, a kritizirao je i podlogu. Na kraju je dobio kaznu od 1.500 dolara što ga je približilo suspenziji.

Naime, Kyrgios se od kolovoza nalazi na uvjetnoj kazni od šest mjeseci (do veljače sljedeće godine) zbog neprimjerenih komentara na račun suparnika Wawrinke (ATP Montreal) i njegove djevojke (navodno Donne Vekić). Ona će se aktivirati samo ako u tome razdoblju dobije ukupno pet tisuća dolara novih kazni. Ako se to dogodi, bit će kažnjen s mjesec dana zabrane igranja tenisa na ATP Touru. Na dobru je putu.

Inače, na njegovom meču kamerman je izbačen s terena, jer je pričao.

'Oni su pričali između poena. Očekivao sam više od turnira koji je Masters. Nećete vidjeti Rogera ili Rafu da igraju na takvim terenima. Oni uvijek igraju na centralnom terenu gdje stvari idu prilično glatko. Oni nemaju kamermana koji priča za vrijeme meča', objasnio je Kyrgios, ali se kazne nije spasio.

Dodajmo kako je Kyrgios ispao u drugom kolu od Keija Nishikorija 6-1, 4-6, 4-6.