PAO JE DOGOVOR

Novi Hrvat u Laziju; rimski klub za bivšeg Hajdukovog veznjaka iskeširao milijune eura kako bi ga doveo u svoje redove

23.08.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Hrvatski 24-godišnji veznjak Toma Bašić, koji je posljednje tri sezone proveo u francuskom nogometnom prvoligašu Bordeauxu, karijeru će nastaviti u rimskom Laziju, objavio je francuski sportski dnevnik L'Equipe

Francuzi navode da bi, nakon višetjednih pregovora, prijelaz Bašića mogao biti finaliziran tijekom ponedjeljka, a vrijednost odštete koju će Talijani platiti s bonusima se može popeti do iznosa od osam milijuna eura.

Bašić bi s Laziom trebao potpisati petogodišnji ugovor, navodi L'Equipe.

Nekadašnji igrač splitskog Hajduka u Bordeaux je stigao u kolovozu 2018. te za klub odigrao 75 prvenstvenih utakmica u kojima je postigao sedam pogodaka i imao pet asistencija. Osim toga, odigrao je tri utakmice u Kupu Francuske u kojima je postigao jedan gol, a u četiri nastupa u Liga kupu također se jednom upisao u strijelce.

Bašić je za Bordeaux zaigrao i u nedjeljnom prvenstvenom dvoboju protiv Angersa u kojem je bio u početnoj postavi, a zamijenjen je u 63. minuti. Utakmica je završila 1-1.

Bašić bi trebao postati peti hrvatski igrač koji će odjenuti dres Lazija. Prije njega su majicu rimske momčadi nosili Alen Bokšić (1993. - 1996.), Anthony Šerić (2004. - 2005.), vratar Ivan Vargić (2016.) i Milan Badelj (2018. - 2020.).