oglasio se i cristiano

Novi detalji velike afere; policija istražuje Ronalda kojemu prijeti doživotni zatvor

02.10.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Amerikanka Kathryn Mayorga (34) optužuje Cristiana Ronalda za silovanje koje se dogodilo 2009. godine. Za šutnju je 2010. godine uzela 375,000 dolara, no sada je s detaljima gnjusnog čina izašla u javnost, a cijeli slučaj ponovno istražuje i policija Las Vegasa

'Od rujna 2018. ponovno je otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009. godine. Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u tijeku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj', stoji u kratkom priopćenju policije iz Las Vegasa.

Zbog ovoga Cristianu Ronaldu sigurno nije nimalo svejedno, pa se portugalski nogometaš i sam napokon oglasio u svezi s optužbama Kathryn Mayorge koja ga tereti da ju je silovao u Las Vegasu 2009. godine. Ona je tada bila studentica radila je u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo ju je pozvao na druženje u njegov hotelski apartman i potom ju je, kako ona tvrdi, analno silovao iako mu je u nekoliko navrata jasno dala do znanja da ne želi seksualni odnos...

>> Šokantni detalji koji bi Cristianu Ronaldu mogli uništiti karijeru i život: Brutalno me silovao...

'Ne, ne, ne, ne, ne. Što su rekli danas? Lažne, lažne vijesti. Oni se žele promovirati koristeći moje ime. To je normalno. Žele biti poznati izgovarajući moje ime, ali to je dio posla. Ja sam sretan čovjek i sve je u redu', komentirao je optužbe za silovanje Cristiano Ronaldo u videu s osmijehom od uha do uha…

No, kasnije mu vjerojatno baš i nije bilo do smijeha. Policija iz Las Vegasa potvrdila je kako je otvoren slučaj vezan za silovanje iz 2009. godine. U isto je vrijeme Kathryn Mayorge u javnost izašla s novim detaljima cijelog slučaja.

'Nakon što me silovao mi se ispričao. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih 1 posto', rekla je Mayorga u razgovoru za njemački Der Spiegel, a odvjetnički tim Cristiana Ronalda odmah je najavio tužbu protiv visokotiražnih novina koje su objavile ovu bombastičnu priču, ali i protiv same žrtve.

Naime, Mayorga je 2010. godine prihvatila odštetu od 375,000 dolara u zamjenu za šutnju. Sad se odjednom 'prisjetila' svoje muke. Tvrdi kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubojstvo. Zašto je uopće prihvatila novac?

'Bila sam prestravljena zbog njegove slave i popularnosti. A nisam željela da se moje ime povlači po medijima... Na kraju, taj sam novac iskoristila za svoje liječenje. Jesam li ja to morala plaćati?! Pa silovao me!', kazala je danas 34-godišnja Mayorga.

U cijeloj su se aferi pojavili i detalji Ronaldovog navodnog priznanja iz 2009. godine.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

'Ležala je na boku. Nismo mijenjali poziciju 5 do 7 minuta. Rekla je da ne želi, ali se učinila dostupnom. Govorila mi je 'Nemoj, nisam kao druge' i poslije sam se ispričao. Nije se žalila da je bilo brutalno, žalila se da sam je prisilio. Ali nije spominjala da će otići na policiju', tako je navodno tada Cristiano Ronaldo pojasnio 'neugodnu situaciju' svojim odvjetnicima koji su njegovo 'priznanje' proslijedili američkim istražiteljima.

Ovo bi mogao biti početak velikih problema za Ronalda jer u američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako žrtva taj čin prijavi policiji unutar razdoblja od četiri godine. Situacija je za portugalskog nogometaša još i teža ako se uzmu u obzir i otežavajuće okolnosti u ovom slučaju - a to bi moglo biti Ronaldovo 'priznanje' odvjetnicima te činjenica da je platio djevojci za šutnju o svemu! Kad se sva njegova nedjela zbroje, lako bi mogao dobiti i najtežu propisanu kaznu - doživotni zatvor! Da, u Nevadi s takvim prijestupnicima nema milosti. Kod takvih je kazni mogućnost pomilovanja, tj. izlaska na uvjetnu slobodu, tek nakon što počinitelj odsluži najmanje 10 godina robije. Tada mu više silovanje neće ni biti na pameti...