KAO NEKOĆ HAZARD

Novi belgijski vunderkind vodi Lille do Lige prvaka!

12.04.2014 u 21:29

Bionic
Reading

Nogometaši Lillea upisali su minimalnu 1:0 pobjedu u sklopu 33. kola francuskog Le Championnata protiv Valenciennesa, kojom su dodatno pritisnuli Monaco na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice. Junak susreta bio je tek 18-godišnji belgijski vunderkind, koji bi tako mogao biti u klubu što je nekoć bio Eden Hazard

Junak vrijedne pobjede bio je 18-godišnji belgijski napadač Divock Origi, koji je ušao u igru u 56. minuti utakmice i zabio na asistenciju Salomona Kaloua 14 minuta kasnije. Bio mu je to peti ovosezonski pogodak u dresu trećeplasiranog sastava Le Championnata.

Origi je već igrao za sve mlade belgijske selekcije, iako je porijeklom Kenijac. Momak rođen u Oostendeu, prve je nogometne korake napravio u Beerschotu, da bi prije tri godine došao u francuski Lille, grad koji se nalazi na samoj belgijskoj granici. Sličan je nogometni put imao i njegov zemljek Eden Hazard, koji je danas planetarne nogometna zvijezda, ključni čovjek reprezentacije i engleskog Chelseaja.


Lille je pobjedom stigao na svega tri boda od Monaca koji trenutno drži drugo mjesto prvenstvene ljestvice, ali klub iz Kneževine pritom ima i utakmicu manje. Istu će odraditi u nastavku večeri kada ga očekuje teško gostovanje kod Rennesa.

Pogodak Origija za pobjedu Lillea
Francuska 1. liga, 33. kolo
Lille 1 0 Valenciennes
Strijelci
1:0 D. Origi (70')
Sastavi
F. Balmont (74' S. Meité)
M. Martin
J. Delaplace
I. Gana Gueye
S. Kalou
N. Roux (56' D. Origi)
V. Enyeama
M. Basa
S. Kjaer
D. Sidibe
A. Soumaoro (79' Y. Kone)
M. Macedo Novaes
B. Angoua
G. Kagelmacher
C. Medjani
E. Enza Yamissi
D. Ducourtioux
T. Hamed Doumbia
A. Waris (64' J. Christophe Bahebeck)
M. Melikson
A. Masuaku (81' M. Dossevi)
R. Mater (45' L. Nery)
Žuti kartoni
R. Mater 10'
D. Ducourtioux 12'
E. Enza Yamissi 78'