ŠTO ĆE REĆI?

Nove vijesti o tenisačici čija je objava uzdrmala sportski svijet; svi željno iščekuju sastanak koji bi trebao dati odgovore na užasan skandal

27.01.2022 u 14:51

Bionic
Reading

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u četvrtak je potvrdio da je opet razgovarao sa kineskom tenisačicom Peng Shuai i da se namjerava uživo sastati s njom u Pekingu za vrijeme predstojećih ZOI

MOO je za francusku novinsku agenciju AFP potvrdio da su u kontaktu sa Peng Shuai, te da su posljednji puta razgovarali s njom prošli tjedan.

Peng Shuai, je piše AFP, rekla da se veseli susretu sa predsjednikom MOO-a Thomasom Bachom i predsjednicom MOO-ove komisije za sportaše Emmo Terho tijekom Igara u Pekingu. 

Peng Shuai, nekada prva tenisačica svijeta u parovima, početkom studenog prošle godine je optužila bivšeg zamjenika premijera Zhang Gaolija da ju je prije tri godine prisilio na seks. Njezina poruka objavljena na društvenoj mreži odmah je cenzurirana i 35-godišnja tenisačica je nestala iz javnosti na tri tjedna, što je izazvalo zabrinutost u svijetu tenisa.  

U prosincu je Peng Shuai izjavila da nije nikada nikoga optužila da je bila prisiljena na seksualne odnose i da je njena objava na društvenim mrežama početkom studenoga pogrešno protumačena.