DVOSTRUKA MJERILA

Divljao na terenu Australian Opena i izborio finale; 'korektni' Australci sve popratili sa smiješkom i pljeskom, a da je bio netko drugi...

27.01.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Australski tandem Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis plasirao se u finale Australian Opena nakon polufinalne pobjede protiv Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa 7-6(4), 6-4, a za vrijeme meča bilo je i 'divljih' trenutaka

Očekivano! Nick Kyrgios nije bio miran tijekom meča. U žestokoj borbi bilo je više trenutaka u kojima je kontroverzni Australac imao ispade bijesa. Derao se iz svega glasa, raspravljao sa sucem, nabijao lopticom u reklamnu ploču, a vrhunac svega bilo je kada je uništio reket - sve to možete vidjeti OVDJE.

No njemu gledatelji nisu zviždali zbog takvog ponašanja, nego je dobivao pljesak. Sumnjamo da bi takve reakcije bile da su to radili neki strani tenisači. Australci su ih zaista jako bodrili, ali i bili nekorektni prema njihovim suparnicima.

'Odigrao sam puno pojedinačnih mečeva diljem svijeta s nevjerojatnom atmosferom, ali ovaj tjedan s Thanasijem. Ništa nije bolje od ovoga, ovo je bilo ludo', rekao je Kyrgios.

'Sve ovo je zbog publike, atmosfere. To je ono što nas pokreće. Ne bismo imali ovakav rezultat nigdje drugdje, bolesno je. Obojica donosimo nešto drugačije. Drugačiju energiju, drugačiju karizmu na terenu. Samo uživamo i zabavljamo se. Mislim da smo nepredvidivi i zato publika uživa', dodao je Kokkinakis.

U finalu ih čekaju sunarodnjaci Matthew Ebden i Max Purcell…

'Oni su sjajni igrači parova, nećemo ih shvatiti olako. Očito igraju dobar tenis. Ovo je finale pa mu se radujem. Lijepo je vidjeti kako Australci ostvaruju uspjeh. Jako sam uzbuđen i uživam', napomenuo je Kyrgios.