psk_2

novost na euru

Nove lopte pokazale su se korisnima; prvi puta da vidimo tehnologiju na djelu!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 18.06.2024 11:04
  • Objavljeno 17.06.2024 u 22:07
Bionic
Reading

Belgiji su poništena dva gola u susretu sa Slovačkom te je tijekom drugog pogotka nova lopta dokazala kako je Lois Openda igrao rukom. Ovo je prvi puta da je ova tehnologija iskorištena te zasigurno ne i posljednji.

Danas se na Euru dogodilo najveće statističko iznenađenje (prema FIFA-inoj ljestvici) u povijest natjecanja. Treća najjaća reprezentacija, Belgija, izgubila je od Slovačke koja je rankirana tek 48.. Naime, Belgijci, točnije Romelu Lukaku je dva puta postigao pogodak no oba su poništena je od strane VAR-a. To se moglo vidjeti u TV prijenosu HTV-a.

Prvi puta smo vidjeli i novi VAR u akciji koja je rezultirala drugim poništenim golom Lukakua, Lois Openda dirao je rukom loptu tijekom primanja prije svoje asistencije. Sučev ekran prikazao je snimku frekvencija mikročipa koji se nalazi u novim loptama na ovom Euru i dokazao da je napadač Leipziga uistinu dodirnuo loptu rukom.

  • +33
Belgija - Slovačka, EURO 2024., 17.6.2024. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement

Nova tehnologija je uspješno iskorištena te je pravedno poništen gol Belgijaca. Iduća utakmica skupine E biti će dvoboj Slovačke i Ukrajine, 21. lipnja s početkom u 15 sati.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal