UTAKMICA ŽIVOTA

Nove informacije o zdravstvenom stanju nesretnog portugalskog rukometnog vratara; iz njegovog kluba stižu vijesti koje nisu nikako dobre

tportal

Izvor: EPA / Autor: Ole Martin Wold

Alfredo Quintana (32), golman portugalske rukometne reprezentacije i Porta, u ponedjeljak je na treningu doživio srčani udar, a iz kluba su danas objavili nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju

Quintana se usred treninga srušio na parket iako ranije nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Liječnička služba Porta pravovremeno je reagirala, na licu mjesta oživljavala i stabilizirala nesretnog vratara do dolaska hitne pomoći. Iskusni golman prevezen je u bolnicu gdje su se liječnici cijelu noć borili za njegov život.

Iz kluba su obavijestili javnost da se njihov igrač zadnjih sati nalazi na odjelu intenzivne njege što znači da je situacija i dalje zabrinjavajuća i kritična, a mnogi se pribojavaju da je vratar možda zadobio i teška oštećenja na mozgu zbog dugog zastoja srca.

Quintana je dobio poruke podrške iz rukometnog i nogometnog svijeta, posebno u Portugalu, a nogometaši Porta posvetili su mu i jučerašnju pobjedu u gostima kod Maritima (2:1).

'Koristim priliku da ovu pobjedu posvetim Alfredu Quintani. Svi smo uz njega. Želimo mu da izdrži', rekao je defanzivni veznjak Porta Matheus Uribe, a oglasio se i trener Sergio Conceicao:

'Šaljem veliki zagrljaj njegovoj obitelji, svi mi iz Portove obitelji smo uz njih.'

  • +3

Portugalski vratar Alfredo Quintana

Izvor: EPA / Autor: Ole Martin Wold

Podsjetimo, Alfredo Quintana je prvi golman Porta i portugalske reprezentacije koja se nalazi u istoj skupini dodatnih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju s Hrvatskom. Tu su još Francuska i Tunis, a turnir se igra od 12. do 14. ožujka u francuskom Montpellieru.