obnovio je ozljedu?

Nove brige za Dinamo i trenera Damira Krznara nakon pobjede u Kupu: Problem je kapetan Ademi, osjetio je bol...

23.09.2021 u 07:49

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama lako su izborili plasman u osminu finala Kupa gostujućom pobjedom protiv Orijenta 1919. Na Krimeji su 'modri' slavili 4:1, no trener Damir Krznar ipak ne može potpuno uživati u pobjedi

'Rezultatski smo vrlo zadovoljni, 4:1, zabili smo četiri gola. Naravno da u igri uvijek ima stvari koje mogu bolje, ali generalno smo zadovoljni prolazom, jer znate da se mnogim klubovima, ne samo u Hrvatskoj, događaju posrtanja u ranoj fazi Kupa', kazao je nakon utakmice trener Dinama Damir Krznar i dodao:

'Kup je svečanost, u kojemu participiraju skoro svi klubovi. Čast nam je igrati u tom natjecanju, želimo opet osvojiti trofej, zato smo i morali od prve minute biti ozbiljni. A sada smo koncentrirani na ono što slijedi, ovom pobjedom nastavljamo u pozitivnoj atmosferi.'

NK Orijent 1919 - NK Dinamo 0:1 Čop 28' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

No, Dinamo je pobjedu protiv Orijenta možda i preskupo platio jer su zbog ozljeda iz igre morali Franjić i kapetan Arijan Ademi. Loše su to vijesti za Krznara jer već za sedam dana (30. rujna) 'modri' u 2. kolu Europske lige gostuju kod belgijskog Genka.

NK Orijent 1919. - NK Dinamo 0:2 Leovac 46' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

'Franjić je dobio udarac, ali mislim da će s njim sve biti OK', rekao je Damir Krznar, a onda zabrinuto dodao:

'Problem je Ademi... Osjetio je bol u gluteusu, nadajmo se da nije ništa strašno...'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +16
NK Orijent 1919 - NK Dinamo, Kup, 22.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Da, nadajmo se jer Ademi se tek vratio nakon ozljede, a bez njega Dinamo jednostavno ne igra dobro. Za gostovanje kod Genka i pozitivan rezultat u Belgiji kapetan je 'modrima' neophodan. Bez njega to jednostavno nije to... No, prije toga Dinamo u 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici (subota, 25. rujna, 17 sati).

NK Orijent 1919. - NK Dinamo 0:3 Jurić 56' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

'Čekaju nas tri utakmice u sedam-osam dana, naš je to uobičajeni ritam, pripremali smo u ovih tjedan dana one koji su bili u deficitima, oni nisu participirali', kaže Krznar i zaključuje:

'Ispunili smo oba plana, s jednom momčad odradili intenzivnu utakmicu i prošli, ostali su doma odradili svoj posao. Sad ćemo se spojiti opet u jednu momčad od 25, nadam se, zdravih igrača...'

NK Orijent 1919. - NK Dinamo 1:3 Fatić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV
NK Orijent 1919. - NK Dinamo 1:4 Menalo 69' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV