problemi za srbina

Đoković zbog ozljede propušta Australian Open? Evo što o tome kaže Ivanišević

03.01.2024 u 16:12

Bionic
Reading

U srijedu je Novak Đoković izgubio od Alexa de Minaura u United Cupu, Srbinu je to bio prvi poraz u Australiji od 2018. godine. No, problem je u ozljedi desnog zgloba na koju se Đoković žali te bi zbog toga mogao imati problema na Australian Openu

Prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open, počinje već 15. siječnja, a Novak Đoković opet ima problema s ozljedom. Desni zglob prvog tenisača svijeta nije u dobrom stanju, a zbog toga je i izgubio meč na United Cupu od De Minaura.

Koliko je uopće ta ozljeda ozbiljna? Hoće li zbog nje Đoković možda propustiti Australian Open, prvi Grand Slam turnir sezone kojeg je osvajao čak 10 puta?

'Mislim da će sve biti u redu, da budem iskren. Znate, imalo je ogroman utjecaj na moju igru, pogotovo na forhendu i na servisu. Opet, ne želim previše pričati o ozljedi... Moramo nastaviti dalje, a moje misli su već u Melbourneu', rekao je Đoković i dodao:

'Sve je to dio priprema za Australian Open, nadam se da ću tamo igrati najbolji tenis. Imam puno vremena, kad kažem puno, mislim da je to dovoljno vremena da se dovedem u dobro stanje za Australian Open i to je ono što je najvažnije u ovoj situaciji. Pokušat ću se oporaviti što prije, da napravim sve da sa zglobom i ostalim što me je mučilo bude sve u redu. Imam dnevnu rutinu oporavka i treninga, radit ću na formi za Australian Open.'

O stanju Đokovićeve ozljede se oglasio i Goran Ivanišević.

'Da, postoji taj problem sa zglobom, ali najvažnije je da će biti spreman za 10,11 dana', kaže Ivanišević i dodaje:

'Imat ćemo nekoliko dana odmora, pa ćemo početi polako s treninzima. Nije veliki problem. Došli smo ovdje da Novak odigra nekoliko mečeva, to je i napravio. Odigrao je tri dobra meča, bila je to dobra priprema i to je ono što mu je bilo potrebno', zaključio je Goran Ivanišević, trener prvog tenisača svijeta.