United Cup

Novak Đoković doživio šokantan poraz, a onda je Hrvatica 'dotukla' Srbiju

03.01.2024 u 14:56

Bionic
Reading

Srbija je u srijedu poražena u četvrtfinalu United Cupa nakon što su Australiji bodove donijeli Alex de Minaur i Ajla Tomljenović

U prvom meču dana prvi tenisač svijeta Novak Đoković doživio je svoj prvi poraz u sezoni i prvi u Australiji nakon šest godina nakon što ga je 6-4, 6-4 pobijedio De Minaur.

Pobjedu Australiji i plasman u polufinale osigurala je Hrvatica Ajla Tomljanović koja nastupa za Australiju 'pomevši' Nataliju Stevanović 6-1 6-1.

Đoković je u meču protiv Češke u utorak imao problema s desnim zglobom, a bolovi su se nastavili i u srijedu.

Đoković je bio u nizu od 43 pobjede u Australiji i pripremao se za 11. naslov u Melbourne Parku, nakon što je posljednji put 'Down Under' izgubio od Chung Hyeona u četvrtom kolu Australian Opena 2018. godine kada je imao problema s laktom.

'Ovo je izuzetno posebno', rekao je 12. igrač svijeta De Minaur koji je tako ostvario svoju prvu pobjedu nad prvim igračem svijeta te dodao:

'Novak je nevjerojatan natjecatelj i ono što je učinio za sport je prilično posebno. Osjećam se nadrealno, osjećam se nevjerojatno i sretan sam što to mogu učiniti ovdje u Perthu i Australiji. Danas je bio moj dan. Sretan sam što sam uspio dobiti pobijediti. Ovo definitivno puno znači.'

Australija će u polufinalu u Sydneyu igrati protiv boljeg iz četvrtfinalnog ogleda između Grčke i Njemačke.