SAME FACE NA SLAVLJU

Novak Đoković trijumf u Wimbledonu proslavio u hrvatskom društvu; na fešti u Londonu pojavio se i Zvonimir Boban

12.07.2021 u 16:19

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je u nedjelju treći put zaredom, a šesti put u karijeri, naslov wimbledonskog pobjednika, a naslov je proslavio u hrvatskom društvu

Podsjećamo, pobjedom nad Talijanom Matteom Berrettinijem 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3 u finalu Wimbledona, 34-godišnji srpski tenisač došao je do 20. Grand Slam naslova.

'Osvajanje Wimbledona je oduvijek bio moj san, još dok sam bio dječak. Moram se podsjetiti koliko je to posebno i ne uzimati to zdravo za gotovo', rekao je Đoković koji se današnjim trijumfom pridružio Rafaelu Nadalu i Rogeru Federeru na vrhu ljestvice tenisača po broju trofeja osvojenih na četiri najveća svjetska turnira.

Srpski tenisač naslov je proslavio u Londonu u društvu u kojem je, među ostalima, bio i Zvonimir Boban, legendarni hrvatski nogometaš koji je danas operativac UEFA-e zadužen za odnose s ligama i klubovima.

Na snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se i Robbie Keane, bivši irski nogometaš.

Inače, Đoković će na US Openu pokušati postati tek treći tenisač u povijesti koji će ostvariti kalendarski Grand Slam, a uspije li prije toga na olimpijskom turniru u Tokiju osvojiti zlatnu pojedinačnu medalju, imat će mogućnost postati i prvim muškarcem koji može ostvariti Zlatni Grand Slam.

U teniskoj povijesti to je uspjelo samo Njemici Steffi Graf koja je 1988. osvojila sva četiri Grand Slam naslova i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.