Popravni ispit

Dinamov trener najavio uzvrat protiv Valura; Krznar priznao da su Modri puno griješili i da ih sada čeka puno teži put do drugog pretkola

12.07.2021 u 14:15

Bionic
Reading

Trener Dinama Damir Krznar najavio je uzvratni susret prvog pretkola Lige prvaka protiv Valura s Islanda

Dinamo će u utorak u 22 sata igrati u uzvratu prvog pretkola Lige prvaka protiv islandskog Valura. Utakmica se igra u Reykjaviku, a iako je za Modre trebala biti samo izlet, sve se zakompliciralo pa ju treba shvatiti itekako ozbiljno.

  • +25
Dinamo - Valur, 1. pretkolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je na Maksimiru imao prednost od 3:0 i jedanaesterac kojim je mogao otići na 4:0, no on nije iskorišten, a dogodile su se i dvije velike greške pa je na kraju završilo 3:2. Trener Dinama Damir Krznar uvjeren je da Modri prolaze.

'Sve je spremno. Momčad je odlično raspoložena i željna nogometa. Nadam se da ćemo potvrditi ono što smo propustili u prvoj utakmici, a to je siguran prolaz u iduće pretkolo. Mislim da se svi slažu da je i u prvoj utakmici bila vidljiva velika razlika u kvaliteti, no pokazalo se, kao i tisuću pita do sada u nogometu, da momčadi koje pokažu veliko srce, strast i ne odustaju, mogu nadoknaditi zaostatak u kvaliteti', rekao je Krznar pa nastavio:

'Upravo to je Valur napravio u Zagrebu. Naši igrači su svjesni toga da su propustili lakši put prema sljedećem krugu i sad ćemo morati na Islandu tražiti prolaz na teži način, ali naša je momčad uvijek reagirala dobro u trenucima kad su pred njom bili teški izazovi.'

Krznar ne želi označiti krivce, već samo popraviti dojam iz Zagreba.

'Ni nakon analize nije lako upirati prstom u pojedinca i naći krivca. Odgovorna je cijela ekipa s nama u stožeru. Dogodilo se opuštanje iako nije bilo nekih znakova drastičnog posustajanja. Sigurno je da je u podsvijesti bilo opuštanja nakon vodstva od 3:0. Dogodile su se individualne greške kakve se događaju jednom u 1000 utakmica. U uzvratu moramo biti studiozni, igrati s velikom energijom i željom, onakvom kakvu je Valur pokazao u Zagrebu. Ako bude tako, naša će kvaliteta doći do izražaja', zaključio je Krznar.