NAJCRNJI SCENARIJ

Novak Đoković sprema hitan sastanak; Australian Open pod upitnikom; to se nije dogodilo od Drugog svjetskog rata

05.01.2020 u 12:08

Bionic
Reading

Zbog velikih požara pod znakom pitanja je održavanje prvog Grand Slama u Melbourneu – Australian Opena (20. siječnja), a da je takav scenarij moguć potvrdio je i Novak Đoković

Srpski tenisač je predsjednik Vijeća igrača na ATP-ju najavio je sastanak sa tenisačima prije Australian opena kako bi razgovarali o mogućim opcijama, ali je priznao da će se razgovarati i o mogućem odgađanju turnira.

'To se mora uzeti u obzir zbog ekstremnih vremenskih prilika i okolnosti. To je najvjerojatnije zadnja opcija, ali se mora uzeti u obzir ako će uvjeti utjecati na zdravlje igrača', rekao je Đoković koji je rekorder Australian Opena sa čak sedam naslova.

Đoković je u kontaktu sa izvršnim direktorom Australskog teniskog saveza Craig Tileyjom koji svakodnevno prati situaciju na terenu.

'Za njih je to teška situacija, jer se raspored mora poštovati, Australian Open počinje u točno određeno vrijeme pa je puno stvari uključeno. No briga o zdravlju igrača je najvažnija', govorio je srpski tenisač pa nastavio:

  • +5
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

'Znam da su u Kini uvjeti teški u pogledu kvalietet zraka, ali ovo je nešto drugačije, nikada nisam imao takvo iskustvo. Vidjet ćemo. Nadam se da će nestati, ali kao ostane ovako imamo sastanak za tjedan ili deset dana gdje ćemo razgovarati o određenim mjerama.'

Inače, Australian Open se održava od 1905., a jedino se nije igra za vrijeme Prvog (1916-1918.) i Drugog svjetskog rata (1941-1945.).