WIMBLEDON

Novak Đoković preokretom do polufinala, a onda izjavama zabavljao gledatelje

11.07.2023 u 22:06

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković slavio je preokretom protiv ruskog tenisača Andreja Rubljova 3:1 u setovima (4:6, 6:1, 6:4, 6:3) i ušao u polufinale Wimbledona. Srpskog tenisača u polufinalu čeka 21-godišnji Talijan Jannik Sinner iz Južnog Tirola koji će prvi put u karijeri nastupiti u polufinalu nekog Grand Slam turnira. Sinner je ujedno postao najmlađi polufinalist od 2007. godine.

Srpski tenisač Novak Đoković i Talijan Jannik Sinner prvi su polufinalni par trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona.

Branitelj naslova je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Rusa Andreja Rubljova sa 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 ostvarivši 33. uzastopnu pobjedu na Wimbledonu, dok je Sinner porazio Rusa Romana Safiullina sa 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Preostala dva četvrtfinalna para su Carlos Alcaraz - Holger Rune i Danil Medvedev - Christopher Eubanks.

Prvi set je nakon 46 minuta igre otišao na stranu ruskog tenisača. Ključnim se pokazao break u devetoj igri nakon kojeg je Rubljov osvojio svoj servis za 6:4. Međutim, u ostatku meča Đoković je dominirao.

U drugom setu je uz dva breaka poveo 4:0 i mirno priveo set kraju (6:1). U trećem setu bio je dovoljan break za 3:2, a u četvrtom setu je srpski tenisač još dva puta oduzeo servis suparniku.

Đoković je u svom 18. nastupu u All England Clubu stigao do svog 12. polufinala, te ukupno 46. polufinala na Grand Slam turnirima čime je dostigao Rogera Federera.

'Hvala na odličnoj atmosferi za obojicu tenisača, uživali smo. Andrej je dečko kojeg jako poštujem, unosi veliku žestinu tijekom meča, kako stenje tijekom poena, to me plaši. On je igrač iz Top 10 i čestitam mu na odličnom meču', rekao je Đoković.

Zatim je nastavio:

'Hvala što ste spomenuli brojke, tijekom turnira ne želim previše pričati o tome. Turnir na kojem sam sada mi je važan, samo o tome razmišljam, bit će samo teže, ali svidjelo mi se kako sam igrao, nadam se da ću pobijediti još jednom'.

Nadovezao se na to:

'Volim pritisak', što je izazvalo opći smijeh i dodao: 'Istina je'.

Zatim je zaključio:

'Pritisak je dio našeg sporta, on nikad ne prolazi, koliko god mečeva igrao, ovdje je posebno veliki pritisak, ali mi daje i najljepše emocije, motivira me i inspirira da igram najbolji tenis. Znam da mi žele uzeti skalp, ali to se ne događa', rekao je Đoković i svi su prasnuli u smijeh prije nego što je dodao:

'Vrlo skromno od mene'.

Što je Đoković još rekao, pogledajte OVDJE.

Đoković i Sinner su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio Đoković. Posljednji put su igrali lani, upravo u Wimbledonu, a Đoković je u četvrtfinalnom ogledu slavio sa 3:2 u setovima nakon što je Talijan vodio 2:0.

TENISAČI - četvrtfinale:

  • Jannik Sinner (Ita/N.8) - Roman Safiullin (Rus) 6:4, 3:6, 6:2, 6:2
  • Novak Đoković (Srb/N.2) - Andrej Rubljov (Rus/N.7) 4:6, 6:1, 6:4, 6:3

TENISAČICE - četvrtfinale:

  • Elina Svitolina (Ukr) - Iga Swiatek (Polj/N.1) 7:5, 6:7 (5), 6:2
  • Marketa Vondrousova (Češ) - Jessica Pegula (SAD/N.4) 6:4, 2:6, 6:4