NA POČETKU KARIJERE

Novak Đoković otkrio na koji način ga je Rafael Nadal živcirao u svlačionici

02.01.2024 u 05:58

Bionic
Reading

Novak Đoković je zadnjih dva tjedna imao puno medijskih istupa, a u jednom se dotakao Rafaela Nadala i načina na koji ga je Španjolac izluđivao

Njih dvojica su po osvojenim Grand Slamovima dva najveća tenisača svih vremena i uživaju u nevjerojatnom rivalstvu koje se proteže još od njihovog prvog susreta 2006. godine. Đoković vodi u međusobnom rezultatu 30-29, iako je Nadal pobijedio u njihovom posljednjem susretu u četvrtfinalu Roland Garrosa 2022. godine na putu do osvajanja svog 14. naslova na pariškoj zemlji.

Upravo na Roland Garrosu, davno na početku Đokovićeve karijere, srpski tenisač teško se nosio s pritiskom igranja sa Španjolcem. Prvi igrač svijeta je u Parizu 2006., 2007. i 2008. bio poražen od 'kralja zemlje'. I dobro se sjeća kako je bilo pripremati se za izlazak na teren sa svojim velikim rivalom.

'Igram protiv Nadala u Roland Garrosu i imam njegov ormarić pored svog ormarića? Dakle, tako smo blizu. I pokušavamo dati prostora jedni drugima. Ali svlačionica također nije tako velika, a način na koji se on zagrijava prije nego što izađemo na teren. U svlačionici on radi sprinteve pored tebe. Čak mogu čuti glazbu koju sluša, znate, u njegovim slušalicama. Znači, nervira me. Na početku moje karijere nisam shvaćao kako je sve to dio scenarija, zar ne?', rekao je Đoković je za CBS 60 Minutes te je dodao:

'Dakle, počeo sam se plašiti toga. Ali to me također motiviralo da sam radim i ja neke stvari i da pokažem da sam spreman. Spreman za bitku, za rat.'

Đoković je sigurno naučio lekciju kako zastrašiti protivnike i sada se može pohvaliti da se mnogi igrači čine poraženima i prije nego što se odigra poen.