što su mu skrivili?

Novak Đoković na Roland Garrosu postao priča dana nakon što je lopticom pogodio suca; evo što je nakon bizarnog incidenta izjavio srpski tenisač

06.10.2020 u 10:05

Bionic
Reading

Neki će reći kako je sve to rizik posla, ali linijski suci očigledno su se opasno zamjerili Novaku Đokoviću. Nakon incidenta kad je lopticom pogodio sutkinju, zbog čega je izbačen s US Opena, Đoković je i na Roland Garrosu 'napao' djelitelje pravde...

Novak Đoković je bez većih problema u osmini finala Roland Garrosa svladao Rusa Karena Kačanova 6-4, 6-3, 6-3, ali njihov će susret ostati zapamćen po novom 'incidentu' u režiji srpskog tenisača.

Podsjetimo, početkom rujna Đoković je na US Openu, također u osmini finala, nakon jednog izgubljenog gema nervozno napucao lopticu. I pogodio linijski sutkinju u vrat! Đoković se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

Sad, točno mjesec dana nakon incidenta u New Yorku, Novak Đoković je opet 'napao'! Ponovno je pogodio linijskog suca lopticom u glavu! Za nevjerovati! Kao da su mu se nešto opasno zamjerili!

Srećom po Novaka Đokovića, za razliku od incidenta na US Openu, sada je bilo nenamjerno jer je jedan od najboljih svjetskih tenisača svih vremena u razmjeni udaraca jednostavno krivo udario lopticu koja je pogodila suca. I sigurno je da Đoković neće biti kažnjen.

No, nakon meča mu nije bilo svejedno...

'O, Bože! Bila je to tako neugodna situacija', kazao je Novak Đoković nakon meča i nastavio:

'Pokušao sam pronaći tog linijskog suca, želio sam se uvjeriti da je dobro jer sam vidio da je imao modricu na sličnom mjestu gdje ga je loptica pogodila.'

Da, nakon US Opena i diskvalifikacije Novak Đoković sada 'puše i na hladno'.

'Nadam se da je dobro. Definitivno se hrabro nosio s tim. Jak je on... Ali, da, pogodio sam ga... Bio sam mu vrlo blizu u trenutku udarca, loše sam zahvatio lopticu i pogodila ga je', pravdao se Đoković iako u ovom slučaju stvarno nije kriv. Ovakve se situacije događaju i kazne za njega neće biti. No, u glavi mu se cijelo vrijeme 'vrtio' film s US Opena.

'Da, očigledno je da će se o ovome puno pričati zbog onoga što se dogodilo u New Yorku. ​​To se dogodilo i meni i mnogim drugim igračima u posljednjih 15 godina koliko sam na Touru. Puno sam takvih situacija vidio, kada se loptica jednostavno odbije od reketa i okvira, pogodi nekoga na tribinama ili nekoga tko je blizu ili linijskog suca. Da, očigledno je ovo bila vrlo neugodna situacija', zaključio je Novak Đoković.

>>> VIDEO: Snimku incidenta s Roland Garrosa pogledajte OVDJE