snažna poruka

Novak Đoković odbio je odgovoriti na jedno važno pitanje, a onda se obrušio na ATP organizaciju

20.02.2021 u 10:59

Bionic
Reading

Nitko nije očekivao da bi baš polufinalni okršaj na Australian Openu mogao biti najlakši za Novaka Đokovića. No, protiv Rusa Aslana Karatseva prošetao je s uvjerljivih 6:3, 6:4, 6:2 te će igrati za svoj deveti naslov na prvom Grand Slamu sezone. Imao je puno razloga za zadovoljstvo, ali pred novinarima je ostao zakopčan na jednu temu.

Bajka Rusa Aslana Karatseva u Melbourneu prekinuta je u okršaju s Novakom Đokovićem. Najbolji tenisač svijeta prošetao se kroz polufinale do još jedne završnice Australian Opena, a u finalu će igrati protiv još jednog Rusa, Danila Medvjedeva.

Nakon toga je imao vrlo zanimljivo druženje s novinarima, ali na jedno pitanje nikako nije htio dati odgovor. A pitanje se odnosilo na ozljedu u predjelu trbuha. Novinare je zanimalo je li puknuo mišić ili je imao 'samo' istegnuće, ali Đoković nije želio reći ni slova.

'Ne, neću pričati o tome. Eventualno tek na kraju turnira'.

Đoković nikada nije izgubio finale u Melbourneu.

'Naravno, samopouzdanje je veće zbog toga. Nikada nisam izgubio u finalu ili polufinalu i to me čini opuštenijim na terenu. Svake godine je drugačije i psihički to utječe na mene ali i moje suparnike. S time da na mene ima pozitivan utjecaj'.

Novak Đoković je proteklih dana u Melbourneu pokrenuo jednu važnu temu, a koja se tiče nastavka sezone i igranju u uvjetima pandemije korona virusa. Mnogo je nepoznanica po tom pitanju, ali iz ATP-a na tu temu nema ni slova. I mnogim igračima nije jasno kako će sve to funkcionirati.

'Razgovarao sam s nekim igračima, uglavnom su se žalili na trenutno stanje i zanimalo ih je ima li kakvih novosti. Međutim, ja više nisam u ATP Savjetu igrača, i ne mogu utjecati na velike odluke koje se donose. Čekam, kao i svi, obećali su nam prije desetak dana odgovore i još ništa nismo dobili od naših predstavnika. Na osnovu prijašnjeg iskustva, imam osjećaj da će sve funkcionirati kao i do sad. Ništa se neće napraviti, samo će se odugovlačiti. Jedino što može dogoditi, za promjenu, jest da se ujedini veliki broj igrača i da odluče kako više neće igrati u tim uvjetima', rekao je Đoković.

On rješenje vidi u nekoj vrsti balona po uzoru na onaj koji smo imali u završnici NBA lige.

'Ako ćemo ići tako, bolje je izabrati jedno mjesto, da tu igramo dva-tri mjeseca i da možemo dovesti obitelji, ljude koji nam trebaju, da smo svi tamo zatvoreni i da nitko ne izlazi. To je OK, tako je funkcioniralo u NBA ligi. Gledatelja neće biti nigdje u Europi, možda tek malo njih u Miamiju. Izuzetno je neugodna situacija – evo u Singapuru ako je netko pozitivan ili ako je bliski kontakt nekog pozitivnog, on mora 22 dana biti u izolaciji. Znači, njemu je otišlo mjesec dana sezone! Imat ćemo mnogo problema ako nastavimo u ovom tempu. I u Australiji je bilo problema. Ne možemo očekivati da neće biti pozitivnih slučajeva u sljedećem periodu. Čak suprotno, bit će ih puno', zaključio je Đoković.