OZBILJAN ULTIMATUM

Novak Đoković prokomentirao najcrnji scenarij – bojkot ostatka sezone; evo na što tenisači i tenisačice više nikako ne žele pristati

18.02.2021 u 06:37

Bionic
Reading

Novak Đoković je poslije pobjede protiv Alexandera Zvereva i prolaska u polufinale Australian Opena šokirao teniski svijet najavom mogućeg bojkota sezone od strane igrača

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova na prvom Grand Slamu sezone govorio je o budućnosti tenisa u ovoj sezoni, a ona nije dobra. Naime, tenisači i tenisačice nisu oduševljeni što su morali biti u dvotjednoj karanteni u Australiji prije početka turnira i ne pada im na pamet da takve epidemiloške mjere (stroga karantena) prolaze i na drugim natjecanjima.

Uoči Australian Opena mnogi igrači shvatili su potrebu za ograničenjima u pokušaju da suzbiju širenje koronavirusa, ali Đoković, koji je bio jedan od najglasnijih u preispitivanju mjera karantene, tvrdi da neki igrači ne žele da se to nastavi i na proljeće i ljeto u ostatku svijeta.

Srpski tenisač vjeruje da su mjere karantene utjecale na igrače fizički, ali i psihički, te želi raspravu o planovima za budućnost.

'To utječe na fizičku dobrobit igrača, također mentalnu i emocionalnu, ali fizički to nije normalno. Tako je kako je, nadamo se da je privremeno. Razgovarajući s mnogim igračima, većina ne želi nastaviti sa sezonom ako ćemo morati u karantenu za većinu turnira. Dakle, ovo je nešto o čemu bi trebalo razgovarati od sada', jasan je bio Đoković.

'Razgovarao sam s nekim članovima vijeća i imali su opsežne razgovore s upravom ATP-a; čekam neke odgovore', dodao je Đoković koji je dao i prijedlog.

  • +4
Novak Đoković na Australian Openu 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Brandon MALONE / AFP / Profimedia

'Moramo pronaći način, nešto poput balona u NBA ligi, jer sam čuo kako neki igrači razgovaraju o tome, i ne smeta mi razgovarati o takvoj ideji. Odaberite jedno mjesto i mi ćemo igrati sve turnire na toj površini i na tom mjestu. Znate, tri, četiri tjedna pa tri tjedna odmora, pa opet povratak. Tako nešto. Ne znam. Na najvišoj razini. Ali samo moramo razgovarati o opcijama, jer ne znam iskreno hoće li ovo uspjeti.'