SVI PRIČAJU O TOME

Novak Đoković nije mogao izbjeći neugodno pitanje o groznim scenama iz ženskog finala; evo što je sve rekao...

10.09.2018 u 17:48

Bionic
Reading

Novak Đoković osvojio je US Open, a srpski tenisač bio je suočen s pitanjem o ženskom finalu zadnjeg Grand Slama sezone u kojem je Serena Williams pretjerala sa svojim ispadom bijesa

Đoković je stigao do svoje 14. Grand Slam titule u karijeri, ali ona je ostala u sjeni ženskog finala u kojem je Naomi Osaka svladala Serenu Williams. Nažalost, o meču tenisačica nije se govorilo i pisalo zbog tenisa nego zbog ponašanja Amerikanke.

Podsjećamo, sudac Carlos Ramos je opomenuo Serenu zbog dogovaranja s trenerom tijekom meča, nakon čega je izbio kaos. Gotovo pola sata Serena je napadala suca i tražila da joj se ispriča što ju je nazvao varalicom, a kad je razbila reket i za to dobila kazneni bod, potpuno je 'pukla' te sucu rekla da je lažov i lopov, nakon čega joj je Portugalac oduzeo i cijeli gem.

Dogodilo se to u trenutku kad je Naomi Osaka već vodila i grabila prema pobjedi pa je ružan incident samo pokvario japansko slavlje te gurnuo u prvi plan nešto što nema veze sa sportom. O cijelom incidentu novinari su zatražili mišljenje Đokovića.

'Volim Serenu i bilo mi je žao. Bila je to i teška odluka za suca i moramo suosjećati i s njim. Svi su bili u čudnoj situaciji, bilo je puno emocija, Serena je plakala, Naomi je plakala, ali moje je osobno mišljenje da glavni sudac nije trebao gurati Serenu do krajnjih granica, posebice jer je riječ o Grand Slam finalu. On je promijenio tijek meča i po meni je to možda bilo nepotrebno', rekao je srpski tenisač koji se nije želio uvući u moguću polemiku sa Serenom te je na njezinu primjedbu da se različiti standardi primjenjuju za muškarce u odnosu na žene dodao:

'Serena sve inspirira, posvećena je sportu, ali kao što je rekla, Osaka zaslužuje da ima svoj trenutak.'

  • +3
US Open, finale: Osaka - S. Williams Izvor: Profimedia / Autor: N.N.