jedva je dočekao kraj

Novak Đoković nakon osvajanja ATP Finala otvorio dušu i iskreno priznao: Čudan osjećaj, kao da sam cijele godine bio 'na iglama'...

21.11.2022 u 06:04

Bionic
Reading

U nekim dijelovima finala sam bio jako nervozan, ali sam i izuzetno sretan kada je sve ovako završilo, rekao je srpski tenisač Novak Đoković nakon pobjede protiv Caspera Ruuda i osvajanja ATP Finala

Novak Đoković je pobijedio norveškog tenisača Caspera Ruuda čime je po šesti puta osvojio turnir osmorice najboljih tenisača, a ujedno mu je to bio prvi naslov na ATP Finalu nakon 2015. godine.

'Jako sam zadovoljan kako sam ukupno igrao ovaj finalni meč iako je bilo trenutaka kada sam u sebi kiptio od nervoze. Jer u tenisu se vrlo lako promijeni momentum i sve se može preseliti na drugu stranu', rekao je Đoković te potom komentirao godinu u kojoj je ukupno osvojio pet turnira, a osim ATP Finala u svemu se ističe trofej u Wimbledonu.

'Tisuću puta sam govorio da je ovo bila strašno čudna sezona za mene i prelijepo je što je završila na ovakav način. Ljepše nije mogla završiti. Isto tako osjećam veliko olakšanje nakon svega, jedva čekam nekoliko tjedana odmora. Cijela ova godina se može opisati kao da sam bio 'na iglama'. Čekao sam gdje mogu nastupiti i igrati, gdje mi je ne dozvoljavaju i to je utjecalo na moju mirnoću te je pojačavalo nervozu. Ali, ovakav kraj je sve uljepšao. Prošlo je sedam godina, puno je to vremena... Činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobjedu još slađom i većom', izjavio je Đoković koji se ovim trijumfom izjednačio se s velikim Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu po broju naslova na ATP Finalsu. Obojica ih imaju po šest.

Nije nevažno spomenuti kako će Đoković Torino napustiti bogatiji za 4.740.300 dolara. Ovo je najveći iznos nagradnog fonda za pobjednika kad su u pitanju pojedinačni turniri.