Srbin u lovu na US Open

Novak Đoković juri prema 21. Grand Slam tituli u karijeri, ali jedan čovjek nikako ne bi volio da uspije, a za to ima i jako dobar razlog koji je javno rekao

06.09.2021 u 15:04

Bionic
Reading

Novak Đoković je na dobrom putu da osvoji US Open, ali ima i onih koji nikako ne bi voljeli da se to dogodi

Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje US Opena. Srpski tenisač će u noći s ponedjeljka na utorak igrati četvrtfinalni meč protiv Amerikanca Jensona Brooksbyja kojeg bi, kao i prva tri protivnika, trebao pobijediti bez većih problema.

Osvoji li US Open to će mu biti 21. Grand Slam naslov u karijeri, a to znači da će prestići Rafaela Nadala i Rogera Federera koji imaju po 20 naslova. Uoči novog Đokovićevog meča i pohoda na titulu, komentator Eurosporta Mats Wilander je u intervjuu za Berner Zeiting priznao kako mu ne bi bilo drago da srpski tenisač uspije.

'Rekao bih da su mu šanse 49.9 naspram 50.01. Na turniru su ostali igrači koji su odlični na betonu što je velika razlika u odnosu na Wimbledon i Roland Garros. Novak će morati jako puno trčati ako neće moći drugačije rješavati protivnike. To je ono što je impresivno u njegovoj igri koja djeluje kao da nije ništa posebno. On samo udara lopticu čisto i konstatno', kaže WIlander pa nastavlja:

'Ne bih volio da osvjio svoj 21. Grand Slam. Volio bih da tri najveća igrača stanu na 20 titula. Novak je dominirao u Australiji, Roger u Wimbledonu, a Rafa u Parizu. Da svu sva trojica izjednačena, bio bi to savršen kraj jedne ere. Volio bih vidjeti neke druge prvake', poručio je Šveđanin.