MASTERS 1000

Novak Đoković izborio finale Pariza nakon 'divovske' borbe protiv Rusa

04.11.2023 u 20:41

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković ponovno će igrati u finalu ATP Masters 1000 turnira u Parizu nakon što je u polufinalu svladao Rusa Andreja Rubljova 5-7, 7-6 (3), 7-5

Tri sata i jednu minutu trajao je sjajan meč prvog i petog nositelja pariškog turnira. Bila je to ravnopravna i iznimno kvalitetna borba u kojoj je Rubljov čak bio i za nijansu bolji do tie-break drugog seta.

Meč je počeo s po jednim breakom na obje strane nakon čega je svaki tenisač bio siguran u gemovima na svoj servis. Bilo je tako sve do same završnice prve dionice kada je Rubljov nadjačao prvog igrača svijeta i dobio prvi set 7-5.

Odlično s obje strane igralo se i u drugom setu. Rubljov je žestoko napadao iz svih pozicija i sa svim udarcima, a set je otišao do tie-breaka kojeg je Đoković odigrao savršeno.

Nakon toga, kroz treći set, 36-godišnji Đoković je bio bolji i na kraju je slomio Rubljova kod vodstva 6-5 za novu veliku pobjedu i novi finalni meč dvoranskog turnira u Parizu.

Đoković će u nedjelju pokušati osvojiti 97. ATP turnir u karijeri. Prošle godine je na ovom mjestu poražen u finalu od Danca Holgera Runea, a ove godine već je osvojio pet ATP naslova od čega tri Grand Slam titule (Australian Open, Roland Garros i US Open).

U prvom polufinalu bugarski tenisač Grigor Dimitrov je sa 6-3, 6-7(1), 7-6(3) pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Tako će u nedjelju 32-godišnji Dimitrov loviti deveti ATP naslov u karijeri, s tim da je posljednji osvojio daleke 2017. godine. Ove godine Dimitrov, 17. igrač na svijetu, igrao je jedno ATP finale te je poražen u švicarskoj Ženevi.