ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Ante Budimir zabio dva gola najvećoj senzaciji Primere, nije bilo dovoljno ni za bod

04.11.2023 u 16:02

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir drugi je put ove sezone postigao dva pogotka u utakmici španjolskog prvenstva, ali je njegova Osasuna poražena s 2-4 od Girone na svom stadionu u Pamploni, u prvoj subotnjoj utakmici 12. kola

Gosti su poveli u 16. minuti pogotkom Ivana Martina, da bi Budimir donio preokret. Svoj prvi gol je postigao u 25. minuti, kad je odbijenu loptu nogom pospremio u mrežu iz blizine. Drugi pogodak za vodstvo Osausne, 32-godišnji hrvatski napadač postigao je odličnim udarcem glavom nakon ubačaja Mojice. Tako je Budimir došao do šest pogodaka u LaLigi ove sezone, što je gotovo polovica Osasuninih golova (14).

  • +5
Osasuna - Girona, španjolska liga, 4.11.2023. Izvor: Profimedia / Autor: CESAR MANSO / AFP / Profimedia

No, Girona je preokretom u režiji Ukrajinaca došla do sva tri boda. Prvo je u 71. minuti Artem Dovbik iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu za 2-2, da bi isti igrač asistirao sunarodnjaku Viktoru Cigankovu za 3-2 u 80. minuti. Konačnih 4-2 postavio je Aleix Garcia u 90. minuti.

Girona je pobjedom privremeno zasjela na prvo mjesto s 31 bodom, tri više od drugoplasiranog Real Madrida. Osasuna je s 13 bodova na 11. poziciji.

Standings provided by Sofascore