preokret na us openu

Novak Đoković doživio je katastrofu u prvom setu, a onda je pomeo suparnika te nastavio put prema čudesnim pothvatima

07.09.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Novak Đoković izborio je četvrtfinale US Opena pobjedom 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 protiv Jensona Brooksbyja te je tako nastavio svoj put prema rekordu

Najbolji tenisač svijeta loše je ušao u meč te je u prvom setu Amerikanac slavio s pomalo nevjerojatnih 6:1. No onda je srpski tenisač ubacio u brzinu više te pomeo suparnika s terena sa 6:3, 6:2, 6:2 te izborio četvrtfinale.

Tako je Đoković ostao u igri za dva čudesna pothvata, a za to treba otići do kraja. Naime, ukoliko osvoji zadnji Grand Slam postat će prvi tenisač u Open eri koji je uzeo sva četiri najveća u istoj kalendarskoj godini te će uz to postati samostalni rekorder po broju Grand Slam naslova, imat će 21, a iza njega će sa po 20 ostati Roger Federer i Rafael Nadal.

'Sve je bilo naelektrizirano, sjajno. Dali ste nam obojici puno energije da pokažemo što možemo. Brooksby je mlad i talentiran, rekao sam mu na mreži da je pred njim sjajna budućnost. Nisam sjajno startao, Jenson je bio motiviran, imao je čist plan igre i egzekuciju svih udara. Ja nisam imao ritma, a on mi je čitao igru prvih set i pol. Sve se promijenilo sredinom drugog seta. Kasnije sam počeo čisto udarati lopte, pronašao sam servis. Ali sve u svemu bilo je puno iscrpljujučih poena, odajem mu priznanje, bio je fantastičan', rekao je Đoković.

U četvrfinalu ga čeka okršaj sa šestim nositeljem Matteom Berrettinijem.