daleko mu je amerika

Novak Đoković donio je najtežu odluku, ali izbora jednostavno nije imao; za sve si je ionako sam kriv...

06.03.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković službeno se povukao iz ždrijeba za prvi Masters 1000 turnir sezone u Indian Wellsu, objavili su organizatori, a gotovo sigurno se neće pojaviti ni u Miamiju

Srpski tenisač Novak Đoković, jedan od najistaknutijih sportaša koji nije cijepljen protiv virusa, podnio je zahtjev američkoj vladi prošlog mjeseca za posebno dopuštenje da igra na ATP Masters 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

'Prvi tenisač svijeta Novak Đoković povukao se s BNP Paribas Opena 2023. Njegovim povlačenjem Nikoloz Basilashvili kreće na teren', objavili su organizatori.

SAD trenutačno zabranjuje ulazak necijepljenim strancima u zemlju, očekuje se da će ta politika biti ukinuta kad vlada prekine proglašenje izvanrednog stanja u slučaju Covida-19, no to se neće dogoditi prije 11. svibnja.

Đoković se nije natjecao na dva uzastopna ATP Masters turnira u Indian Wellsu i Miamiju, poznatima kao 'Sunshine Double', od 2019. godine.

Prošlog petka senatori Floride Rick Scott i Marco Rubio napisali su pismo američkom predsjedniku Joeu Bidenu pozivajući ga da odobri zahtjev za izuzeće Đokoviću.

Direktor turnira u Indian Wellsu Tommy Haas, Teniski savez Sjedinjenih Država i US Open bili su među onima koji su se također nadali da će tenisaču koji je 22 puta osvajao Grand Slam turnire ipak biti dopušten ulazak. No, Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a odbilo je Đokovićev zahtjev te za njega, jer nije cijepljen protiv koronavirusa, nema ulaska u zemlju.