PONAVLJA SE AUSTRALIJA

Novak Đoković je nepoželjan u SAD-u, stigla je službena odbijenica. Hoće li ga spasiti predsjednik Biden?

04.03.2023 u 09:23

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković tek što je ispao u polufinalu ATP turnira u Dubaiju u kojem ga je sa 6-4, 6-4 nadigrao Rus Daniil Medvjedev, saznao je novu lođu vijest - nepoželjan je u SAD-u.

Kako je na svom Twitter profilu objavio senator Floride Rick Scott Đoković nije cijepljen protiv koronavirusa, a to znači da ne smije u SAD-e, odnosno da neće nastupiti na US Openu, te na Indian Wellsu i Miamiju.

Ovo je novi veliki udarac za jednog id najvećih tenisača današnjice jer propuštanjem US Opena gubi priliku da preskoči Rafaela Nadala na listi tenisača s najviše osvojenih Grand Slam turnira. Obojica ih imaju po 22.

Đoković je prema vlastima Sjedinjenih američkih Država išao s molbom za izuzećem od pravila, no nije dobio dopuštenje za ulazak u zemlju. Senato Floride je nezadovoljan i traži od američkog predsjednika da ispravi pogrešku koje je počinilo Ministarstvo domovinske sigurnosti.

"Upravo sam obaviješten da je Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a odbilo zahtjev Novaka Đokovića za izuzećem od cjepiva, što ga čini nepodobnim za turnire u Indian Wellsu i Miamiju. Joe Biden to mora sada popraviti, odobriti izuzeće i pustiti ga da se natječe u Sjedinjenim Državama", napisao je Rick Scott na Twitteru.

Kako god ova priča završila, a neodoljivo podsjeća na prošlogodišnji Australian Open jasno je kako su Đokovićevi stavovi oko cjepiva, na koje ima legitimno pravo, u velikoj mjeri usporile njegov put prema najvećim dostignućima u povijesti tenisa.