TROJE MRTVIH

Nova tragedija! Najopasnija utrka svijeta opet uzela živote

10.01.2014 u 19:11

  • +3

Reli Dakar 2014.

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Franck Fife, Jean-Paul Pelissier

Bionic
Reading

Belgijski motociklistički veteran Eric Palante pronađen je mrtav uoči šeste etape Relija Dakar, koji se i ove godine održava u Južnoj Americi. Također su poginula i dva gledatelja...

Ni 2014. godina nije mogla proći bez ljudskih žrtava na najpoznatijem i najopasnijem reliju. Ovogodišnje izdanje bilo je u svom prvom tjednu u sjeni teške nesreće Michaela Schumachera i o njemu se malo pisalo, no nažalost, na najgori mogući način opet će doći na naslovnice novina.

Život je izgubio 50-godišnji motociklist Eric Palante, koji je pronađen mrtav u petak ujutro. Organizatori su obavijestili kako je umro dan prije, tijekom najduže pete etape. Njegova se smrt istražuje i zasad su uzroci nerazjašnjeni.

Belgijanac je bio otac petoro djece i nastupao je na utrci po 11.put. On je 27. vozač u povijesti relija koji je poginuo.


Nažalost, nakon vijesti o smrti Palantea, pojavila se i vijest o smrti još dvije osobe. Bili su to gledatelji koji su također stradali tijekom pete etape, prema prvim izvještajima, zbog pada u provaliju njihovog automobila...