hat-trick kanea

Nova senzacija Kosova; već u prvim kvalifikacijama na korak do Eura

07.09.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Nogometaši Kosova prvi put sudjeluju u kvalifikacijama za odlazak na europsko prvenstvo, a pobjedom 2:1 nad Češkom u Prištini, stigli su na vrh tablice skupine A. Doduše, nisu se dugo na njemu zadržali, jer su Englezi nešto kasnije pobijedili Bugarsku 4:0. Ipak, i nakon toga, Kosovo je na visokom drugom mjestu

Sudjelovali su nogometaši Kosova u kvalifikacijama za svjetsko prvensvo, no za odlazak na Euro, ovo su im prve kvalifkacije. I u njih su krenuli u velikom stilu.

U četiri utakmice imaju dvije pobjede i dva remija, a svoju seriju nepobjedivosti produžili su na čak 15 utakmica.

Nakon remija 1:1 s Bugarima, i kod Crnogoraca, Kosovari su u lipnju na gostovanju svladali Bugare.

Ove subote, na stadionu Fadil Vokrri u Prištini svladali su Češku 2:1. Gosti su poveli preko Schicka, ali samo četiri minute kasnije Muriqi je izjednačio na 1:1.

U drugom dijelu domaći su zabili i drugi gol, a strijelac je bio Vojvoda, što je momčadi koju vodi Švicarac Bernard Challandes bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Cijelu je utakmicu za domaćine odigrao je bivši dinamovac Amir Rrahmani, koji je uoči ove sezone preselio u redove talijanskog prvoligaša Hellas Veronu, dok ju je s klupe gostiju odgledao hajdukovac Stefan Simić.

  • +7
Nogomet, kvalifikacije za EP 2020, Kosovo - Češka Izvor: EPA / Autor: VALDRIN XHEMAJ

Englezi su do uvjerljivog trijumfa došli na krilima Harrya Kanea, koji je na ovoj utakmici upisao 'hat-trick' i jednu asistenciju za gol.

Kane je prvo u 24. minuti na dodavanje Raheema Sterlinga načeo mrežu gostiju, a u 49. minuti je bio precizan s 'bijele točke' nakon prekršaja nad Rashfordom. Kane je bio asistent kod trećeg gola, a strijelac je bio Sterling u 55. minuti, a u 72. minuti po drugi puta je bio precizan iz jedanaesterca, koji je i napravljen na napadaču Tottenhama.

Engleska je na vrhu ljestvice s maksimalnih 9 bodova, Kosovo je drugo s 8 bodova iz 4 susreta, a iza njih su Češka (6), Bugarska (2) i Crna Gora (2).

U skupini B Ukrajinci su nastavili sa sjajnim predstavama pobijedivši u gostima Litvu s 3:0. Pogotke su za Ukrajince dali Zinčenko, Marlos i Malinovskij. Ukrajinci nakon pet susreta imaju 13 bodova i uvjerljivo vode na ljestvici prije večerašnjeg dvoboja u Beogradu između Srbije i Portugala.

U skupini H Island je s lakoćom u Reykyaviku došao do trijumfa nad Moldavcima (3:0) i nakratko preuzeo vodstvo u skupini.