košarkaška euroliga

Nova pobjeda Real Madrida, Mario Hezonja za 'kraljeve' zabio 13 koševa

19.10.2023 u 23:30

Bionic
Reading

Košarkaši europskog prvaka Real Madrida nastavljaju pobjednički niz na otvaranju Eurolige.

U susretu četvrtog kola Real je u Madridu pobijedio Emporio Armani Milan 88:71 upisavši i četvrtu pobjedu.

Gosti su bolje ušli u susret i nakon prve četvrtine su vodili 25:19, no Real je do poluvremena uspio izjednačiti (42:42). Treću dionicu Španjolci su dobili 25:19, a pobjedu su potvrdili u zadnjoj četvrtini za konačnih +16.

Sergio Llull je s 19 koševa predvodio Real, dok je drugi strijelac bio hrvatski košarkaš Mario Hezonja s 13 koševa uz tri skoka i tri ukradene lopte. Facundo Campazzo je dodao 12 koševa i 10 asistencija. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Shavon Shields sa 16 koševa i sedam skokova i Nikola Mirotić s 13 koševa i šest skokova.

Fenerbahče je na svom parketu pobijedio Asvel 101:86. Fener su do treće pobjede vukli Scottie Wilbekin sa 18 koševa i Tarik Biberović sa 17 koševa i četiri skoka. Kod francuskog sastava kojem je to bio četvrti poraz, najefikasniji je bio Frank Jackson s 25 koševa.

Žalgiris je kao gost bio bolji od Baskonije 99:82. Gosti su sjajno ušli u susret i nakon prve četvrtine su imali osam koševa razlike i prednost više nisu ispuštali. Najveću prednost imali su u trećoj četvrtini, +18.

Rolands Smits s 21 košem i osam skokova, te Brady Manek sa 17 koševa su bili najefikasniji u pobjedničkom sastavu, dok su kod Baskonije prvi strijelci bili Chima Moneke s 32 koša i devet skokova, te Markus Howard s 26 koševa.

Olympiakos je u Pireju nakon produžetaka porazio Partizan 98:94. Na grčkoj strani šestorica igračla su upisala dvoznamenkasti broj koševa, a predvodio ih je Giannoulis Larentzakis s 19 koševa. Kod Partizana Zach Leday je bio najefikasniji s 18 koševa.

Nakon nepotpunog četvrtog kola vodi Real Madrid sa četiri pobjede, a na dnu je Asvel sa četiri poraza.

Standings provided by Sofascore