lakše se diše

Legendarni Šoka debitirao pobjedom pa zaključio: Svima ćemo biti problem...

19.10.2023 u 22:12

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba su u 5. kolu Lige prvaka u Areni bili bolji od makedonskog prvaka Eurofarm Pelister 27:18. Nenad Šoštarić je slavio je tako u debiju na klupi 'zagrebaša', a ovo je bio i povratak popularnog Šoke u muški rukomet

Dugo su rukometaši Zagreba 'lomili' žilave Makedonce. Prvo je poluvrijeme u Areni Zagreb završilo 10:10, nije to izgledalo dobro, a u sličnom je ritmu proteklo i prvih 15 minuta drugog poluvremena. A onda su 'zagrebaši' ipak uspjeli prelomiti utakmicu te na kraju uvjerljivo slavili 27:18.

Nakon susreta je novi trener Zagreba Nenad Šoštarić imao što za reći...

'Prvo poluvrijeme smo odigrali u grču. Ovaj tjedan smo trenirali bez Kavčića i Walczaka koji su imali virozu. Imali smo solidnu obranu, ali smo imali jako loš napad. U prvom poluvremenu smo dobili četiri gola iz polukontre, dva iz sedmerca... Mi nismo bili dovoljno pametni s loptom', kazao je popularni Šoka nakon svog debija na klupi Zagreba u povratničkoj utakmici u muški rukomet.

Imao je što za reći svojim igračima na poluvremenu...

'Moja reakcija na poluvremenu je bila da je 10:10 za nas dobro s obzirom na to kako smo odigrali. Morali smo u nastavku igrati brzo, ali ne brzopleto u napadu. Njihova obrana 5-1, 3-3, kako god ju želite nazvati nam je trebala ići na ruku, ali tek negdje polovicom drugom poluvremena smo spojili par golova u nizu, da su naši vanjski igrači odlično reagirali, a u jednom trenutku su u kontru trčali tri najstarija igrača Gojun, Dibirov i Čupić. To pokazuje koliko i oni sve to žele, koliko ulažu. Želim im čestitati svima na borbenosti i želji. U prvom dijelu je bilo malo stisnutosti kod mladih igrača. Ovaj rezultat je za nas dobar jer je ovo bila utakmica 'koju moraš osvojiti', a do sada je bilo osvoji što osvojiš', pričao je Šoštarić nakon pobjede.

U zadnje tri utakmice Zagreb je osvojio pet bodova...

'Nakon Kiela svima smo izgledali samo kao sudionici, ali nakon Kolstada postali smo ekipa protiv koje će svima biti teško igrati. Idemo u Szeged iduće kolo, ali ne idemo igrati, nego pobijediti. To je moja filozofija. Igrati se mogu kod kuće, ali ne nakon 10 sati putovanja autobusom', kaže Šoštarić koji se osvrnuo i na poraz Kiela od Kolstada (34:30):

  • +11
RK Zagreb - RK Eurofarm Pelister, rukomet, Liga prvaka, 19.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'I je i nije iznenađenje, Kolstad je odlična ekipa, a Kiel u crnoj rupi, ispao je iz Kupa, niže poraze u Bundesligi...'

Kako je bilo voditi utakmicu u Areni?

'Prošle sezone smo s Lokomotivom igrali Europu pa igrali pred nekoliko tisuća navijača. Imam ja malo previše kilometara u nogama da bi me impresioniralo igrati pred puno ljudi. Mene impresioniraju samo dobri i pošteni ljudi', zaključio je Nenad Šoštarić.

Pobjedu je prokomentirao i kapetan Zagreba Jakov Gojun...

'Prava balkanska utakmica rekao bih. Nama su svi unaprijed upisali dva boda, a baš su zato dva najteža. Izvukli smo u završnici i momcima kapa do poda', kazao je Gojun.

Standings provided by Sofascore