francuska liga

Nova pobjeda Igora Tudora i njegovog Marseillea, asistencija Lovre Majera, PSG uvjerljiv...

31.08.2022 u 23:35

Bionic
Reading

Nogometaši Marseillea nastavljaju nizati odlične rezultate na startu francuskog prvenstva pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora. U susretu 5. kola Marseille je na svom Velodromeu pobijedio Clermont 1:0 i nalazi se na diobi prvog mjesta s 13 osvojenih bodova koliko imaju PSG i Lens

Gol odluke za Marseille je zabio Pape Gueye u 49. minuti. Dimitri Payet je ubacio iz kornera, a Gueye najviše skočio za pobjednički gol. Marseille je u završnici susreta mogao zabiti i drugi gol, no Alexis Sanchez nije realizirao jedanaesterac. Njegov udarac sjajno je zaustavio Mory Diaw.

Gosti su najbliže golu bili u 57. minuti kada su u istom napadu dva puta pogodili okvir gola. Prvo je Muhammed Cham primio dobar pas i s ruba šesnaesterca pogodio prečku. Lopta se odbila do Yohana Magnina koji je odmah pucao, ali je i on uzdrmao vratnicu. Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Marseille.

Aktualni prvak PSG njije imao previše problema na gostovanju kod Toulousea. Parižani su slavili 3:0 golovima Neymara (37), Kylaina Mbappea (50) i Juana Bernata (90). Treba istaknuti kako je Leo Messi asistirao Neymaru i Mbappeu...

Rennes je pobijedio Brest 3:1, a Lovro Majer je za domaći sastav igrao 60 minuta upisavši asistenciju.

Majer je asistirao Rodonu u 53. minuti za vodstvo 1:0. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Franck Honorat, no Rennes je u samoj završnici susreta uspio zabiti još dva gola za pobjedu. Strijelci su bili Martin Terrier u 89. minuti, te Desire Doue u prvoj minuti nadoknade.

Lyon se oporavio nakon loše igre u Reimsu u nedjelju pobjedom protiv Auxerrea 2:1, dok je Monaco kod kuće izgubio od Troyesa 4:2 produživši niz bez pobjede na pet susreta u svim natjecanjima.

'Lavovi' su protiv povratnika u elitno društvo poveli u 29. minuti preko Tetea, a Karl Toko Ekambi je u 72. zabio za 2:0. Gosti su do kraja uspjeli tek smanjiti preko Mathiasa Autreta u 80. minuti.

Tri dana nakon pariškog remija (1:1), Monaco je kod kuće pokazao potpuno drugačije lice i ponižen je od Troyesa 4:2. Igrači trenera Philippea Clementa još uvijek nemaju niti jednu pobjedu na svom travnjaku ove sezone.

Momčad iz Kneževine je povela u 11. minuti golom Alfonsa Maripana, no 12 minuta kasnije izjednačio je Florian Tardieu iz kaznenog udarca.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je Maripan zaradio isključenje, a tri minute kasnije gosti su poveli preko Wilsona Odoberta. Mama Balde je u 49. zabio za 3:1, Youssouf Fofana je smanjio u 63. minuti, no sve dvojbe oko pitanje pobjednika razriješio je Yoann Salmier zabivši u 78. minuti za 4:2.

Na ljestvici vode PSG, Lens i Marseille s po 13 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore