SLAVEN OPET PAO

Nova pobjeda: Dinamo lakoćom do finala kupa

26.03.2014 u 19:03

Bionic
Reading

Nogommetaši Dinama su pred gotovo praznim tribinama svoga Maksimira svladali Slaven belupo rezultatom 2:1 (1:0), te tako potvrdili ulazak u finale Hrvatskog nogometnog kupa

Niti 500 gledatelja okupilo se na Maksimiru u dvoboju koji je počeominutom šutnje za preminulog suosnivača grupe BBB, legendarnog Dugog. U vrijeme minute šutnje same su se upalile unaprijed poredane bengalke na gornjoj etaži sjevera.

Na terenu je viđena utakmica koja ne može zadovoljiti domaćine, no Dinamo je pogocima Duje Čopa i Frana Brodića slavio sa 2:1 i tako potvrdio pobjedu od 2:0 iz Koprivnice. Čop je pogodio u 27. minuti na asistenciju Alena Halilovića, a dvije minute kasnije Novinić je promašio vrlo izglednu priliku za izjednačenje.

No, belupo je izjednačio u 52. kada je odlično Ježinu svladao Nikola Rak. Trener Belupa Elvis Scoria slavio je kao da je osvojio Ligu prvaka, ali upisao je još jedan poraz na klupi Belupa.

U 83. minuti 'potpisao' ga je Fran Brodić. Mladi napadač polako skuplja minutažu u prvom sastavu, a prvi seniorski gol karijere postigao je lijepim udarcem nakon odbijanca s 18 metara.

Grupa od stotinjak BBB-a na istočnoj tribini prvo se poluvrijeme nadmudrivala s redarim koji su inzistirali da svatko sjedi u svom sektoru, a zatim su na poluvremenu otišli sa stadiona i gotovo prepolovili broj gledatelja u sablasnoj atmosferi Maksimira.