SuperSport HNL

Nova odgoda utakmice u SuperSport HNL-u; sve kako bi se Hajduk kvalitetno pripremio za meč s Portugalcima

29.07.2022 u 12:18

Bionic
Reading

Utakmica 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Hajduka i Gorice koja se trebala odigrati u nedjelju, 7. kolovoza 2022. godine, odgođena je zbog nastupa Splićana u UEFA Konferencijskoj ligi...

Novi termin odigravanja utakmice odredit će se naknadno, a u obrazloženju odluke povjerenika natjecanja SuperSport HNL-a, Josipa Breznog, stoji da je HNK Hajduk 29. srpnja dostavio obavijest i odluku Uefe da će se uzvratna utakmica 3. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu Vitoria - Hajduk, umjesto u četvrtak, 11. kolovoza, igrati u srijedu, 10. kolovoza, s početkom u 18 sati.

S obzirom na to da je prva utakmica Hajduk - Vitoria na rasporedu u redovitom Uefinom terminu u četvrtak, 4. kolovoza u 21 sat, igranje prvenstvene utakmice Hajduk - Gorica u planiranom terminu, u nedjelju, 7. kolovoza, dovelo bi momčad Hajduka u situaciju da nemaju optimalne uvjete za pripreme za odigravanje Uefine utakmice na gostovanju u Portugalu.

U tom kontekstu, povjerenik je smatrao opravdanim da se utakmica Hajduk - Gorica odgodi po službenoj dužnosti i tako momčadi Hajduka omogući kvalitetnija priprema za ostvarenje pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za Uefinu Konferencijsku ligu.

  • +7
Gorica - Šibenik, 2. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Prema odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmica pa je donesena odluka o odgodi.

Novi termin odigravanja utakmice odredit će se sukladno odredbama Propozicija natjecanja ovisno o mogućim slobodnim terminima i ostvarenim rezultatima klubova u nastupima u Uefinim natjecanjima.

  • +20
NK Istra 1961 - NK Hajduk, 1. kolo SuperSport HNL, 17.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.